Представители на ООН съобщиха в петък, че почти всички от

...
Представители на ООН съобщиха в петък, че почти всички от
Коментари Харесай

Убежищата на ООН в Ливан са пълни

Представители на Организация на обединените нации оповестиха в петък, че съвсем всички от близо 900-те убежища в Ливан са запълнени , а хората, бягащи от израелските военни удари, все по-често спят навън - по улиците или в публичните паркове, предава Ройтерс.

Рула Амин от Върховния комисариат за бежанците на Организация на обединените нации (ВКБООН) съобщи по време на брифинг в Женева, че груповите приюти, проведени от ливанското държавно управление, към този момент са запълнени. Тя уточни, че Организация на обединените нации работи с локалните управляващи за намирането на нови места, като някои хотели също са отворили порти за разселени хора.

" Хората спят в публични паркове, по улиците и даже на плажа ", добави Матийо Лучано, началник на офиса на Международната организация за миграция в Ливан. Той удостовери, че множеството приюти, в това число в Бейрут и планината Ливан, са цялостни, въпреки че към момента има няколко, които оферират заслон.

Лучано също изрази сериозна угриженост за ориста на десетки хиляди дами, работещи като домашни помощници в Ливан , които съгласно него са били изоставени от своите работодатели. Той означи, че тези дами, най-вече от Египет, Судан и Шри Ланка , се изправят пред лимитирани благоприятни условия за намиране на заслон.

Ливанските управляващи оповестиха, че над 1,2 милиона ливанци са разселени, а близо 2000 души са починали от началото на спора сред Израел и подкрепяната от Иран формация Хизбула през последната година, като множеството жертви са починали през последните две седмици.

В петък израелски удари блокираха главния граничен пункт сред Ливан и Сирия , затруднявайки придвижването на транспортни средства. Въпреки това, Амин от ВКБООН съобщи, че някои хора са съумели да преминат пешком през опустошения път, обезверено търсейки метод да избягат от Ливан.
 Да бягаш към Сирия...
Да бягаш към Сирия...

Това пътешестване е реалност за 30 хиляди души и се чака те да стават все повече
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР