Представители на около 40 държави се събират днес и утре

...
Представители на около 40 държави се събират днес и утре
Коментари Харесай

Саудитска Арабия е домакин на среща за мир в Украйна

Представители на към 40 страни се събират през днешния ден и на следващия ден в саудитския пристанищен град Джеда, в търсена на способи за преустановяване на войната на Русия в Украйна. На форума страните ще бъдат показани на равнище политически съветници или съветници по националната сигурност и външната политика.

Русия не е поканена, само че разгласи, че ще следи диалозите. Дълго време имаше неопределеност към присъединяване на Китай, само че в петък Пекин разгласи, че изпраща собствен почитан чиновник в Саудитска Арабия.

Володимир Зеленски съобщи, че диалозите в Джеда са значима стъпка към възможна " Световна среща на върха за мир ". " Благодарен съм на Саудитска Арабия за предоставената платформа за диалози. Наскоро в Копенхаген се организира среща в същия формат. Стъпка по стъпка се придвижваме към Световната среща на върха за мир. Много е значимо светът да разбере, че всички ще завоюват от справедливото и почтено преустановяване на съветската експанзия ", уточни украинският президент. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР