Представители на Община Мездра, доброволци от общинската организация на Български

...
Представители на Община Мездра, доброволци от общинската организация на Български
Коментари Харесай

Представители на Община Мездра и доброволци на БЧК поздравиха акушер-гинеколозите в МБАЛ за Бабинден

Представители на Община Мездра, доброволци от общинската организация на Български червен кръст и членове на Клуб " БМЧК и другари на Искърското дефиле " към СУ " Св. Климент Охридски " - с. Зверино поздравиха лекарите акушер-гинеколози и акушерките в МБАЛ - Мездра по случай Деня на родилната помощ - 21 януари, Бабинден по остарял жанр. 
От името на Община Мездра заместник-кметът Нели Минева и началникът на отдел " Образование, обществени действия и опазване на здравето " Елена Нанова връчиха на завеждащия Акушеро-гинекологичното поделение доктор Владимир Цеков и на основната акушерка Елена Шифелбайн приветствен адрес от кмета на общината Иван Аспарухов и кошница с дарове и благодариха на екипа на отделението за всеотдайните грижи, които към този момент години наред поставя за новородените и за родилките. 
От своя страна доброволци на БЧК, водени от ръководителя на Общинския съвет на червенокръстката организация Наталия Христова-Горанова, също поздравиха акушер-гинеколозите и акушерките и подариха за потребностите на АГО-то 15 комплекта спално долни дрехи, саксийни цветя за целия личен състав на отделението и самостоятелни дарове на новородените от началото на годината. 
Младите червенокръстци от Клуб " БМЧК и другари на Искърското дефиле " с началник Петя Илиева изнесоха приветствена стратегия и възпроизведоха обичайния обред " Измиване ръцете на акушерката " с пожелания: „ както се хлъзга сапунът, по този начин да е леко раждането “ и „ колкото капки паднат в легена, толкоз деца да се родят “. 
Д-р Цеков благодари от името на своите сътрудници на Община Мездра на общинската организация на БЧК и на Клуб " БМЧК и другари на Искърското дефиле " за оказаното внимание. 
През предходната година в МБАЛ - Мездра са се родили 95 деца - 54 момчета и 41 девойки. За съпоставяне: през 2022 година новородените са били 76, през 2021 година - 113, а през 2020 година - 141. 
От началото на тази година са проплакали четири деца - 1 момиченце е 3 момченца: Ния, Васил, Тома и Антонио, чийто родители са от Елисейна, Севлиево, Типченица и Тишевица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР