Представители на образователните центрове излязоха на протест пред РЗИ-София. Причината

...
Представители на образователните центрове излязоха на протест пред РЗИ-София. Причината
Коментари Харесай

Образователните центрове излязоха на протест пред РЗИ-София

Представители на просветителните центрове излязоха на митинг пред РЗИ-София. Причината – противоепидемичните ограничения лимитират работата им.

От 14 октомври наредбата изисква да затворят порти всички центрове за извънкласни действия.

„ Потресени сме от обстановката, в която изпадаме. Мерките са неравностойни, несправедливи. Не е обикновено едни бизнеси да страдат за сметка на други. Ако ще има ограничения, те би трябвало да са идентични за всички “, разяснява Ивелина Пиралкова.

Според сектора и те би трябвало да работят най-малко на 30% потенциал, каквото е условието за кината и театрите. По думите им няма логичност казина и заведения за хранене да работят с съвсем никакви ограничавания, а просветителните центрове – напълно да затворят.

„ В момента не са оповестени обезщетения, само че ние и не желаеме такива. Искаме да работим. След като заведения за хранене,
казина, конгреси – могат, би следвало и ние да можем. Нашите групи са най-много до 12 деца “, изясни Светослава Койнова.

От сектора обясниха, че могат да съблюдават всички ограничения в безвредна среда, тъй като постоянно се ползват даже самостоятелни уроци.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР