Представители на Областно пътно управление – Враца (ОПУ) и на

...
Представители на Областно пътно управление – Враца (ОПУ) и на
Коментари Харесай

ОПУ-Враца: Мостът в Горна Кремена не е опасен за преминаване

Представители на Областно пътно ръководство – Враца (ОПУ) и на районно управление (на МВР) „ Полиция “ – Мездра направиха оглед на моста в мездренското село Горна Кремена, откакто кметът Светлана Алексиева е подал сигнал за паднал парапет и срутване на земна маса от оборудването.
Жителите и местнияt властник се тормозят, че мостът е злепоставен и е рисков за прилагане. След прекъсването на правата от Е-79 сред Мездра и Лютидол трафикът е натоварен, а по моста минават и камиони над 3.5 тона по направлението от Варна към Видин.
По структурата на моста няма недостатъци, само че се е свлякъл земен насип от едната страда, заради което сега пътното платно е стеснено, разясниха от Областно пътно ръководство – Враца.
Множество сигнали са изпратени от кмета на селото до разнообразни институции, с цел да бъде навременно решен казусът с компрометираното оборудване. Алексиева разясни още, че жителите упорстват да бъдат сложени повдигнати пешеходни пътеки, с оглед понижаване на скоростта на преминаващите МПС.
Dиректорът на Областно пътно ръководство - Враца инж. Веселин Николов е изпратил предложение до АПИ за прекъсване на трафика на тежкотоварни коли през селото. Ако се стигне до сходна мярка, трафикът към " Дунав мост 2 ", който в този момент минава през Горна Кремена, ще бъда пренасочен през второкласния път сред Криводол – Борован – Бяла Слатина и Плевен.
Припомняме, че през март тази година Агенция " Пътна инфраструктура " разгласи социална поръчка за разработване на механически план и строителство на нов мост на третокласния път Роман – Мездра в Горна Кремена. По последни данни от Областната пътна организация във Враца към този момент има определена компания реализатор, само че контракт към момента не е подписан.
Съществуващият мост е зидано сводово оборудване с устои от каменна зидария, а връхната му структура е с голям брой пукнатини и опустошения по зидания свод. По план е планувано разрушение на съществуващото оборудване и построяването на ново. Въпреки това шефът на Областното пътно ръководство във Враца е предложил мостът да бъде уголемен и да се резервира главната му структура, която е способна да издържи на претрупан трафик.
Инж. Веселин Николов изрече признателност към Районното ръководство на полицията в Мездра и съответно към шефът му Красимир Митов за навременното подпомагане и правилно отношение./medianews.bg
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР