Представители на Обединени патриоти“ не дойдоха на инициираната от БСП

...
Представители на Обединени патриоти“ не дойдоха на инициираната от БСП
Коментари Харесай

„Обединени патриоти“ не се отзоваха на срещата на БСП за субсидиите

Представители на „ Обединени патриоти “ не пристигнаха на инициираната от Българска социалистическа партия среща за размера на партийните дотации.

Срещата трябваше да се състои в 11.00 ч. в зала „ Запад “ на Народното събрание. От страна на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ участват заместник-председателите на групата Драгомир Стойнев и Георги Свиленски, секретарят Филип Попов и националният представител проф. Румен Гечев.

На срещата трябваше да се обсъдят признатите на първо четене промени в Закона за държавния бюджет за 2019 година, препоръчани от ръководещите за понижаване на размера на дотациите на партиите от 11 лева на 1 лева за получен автентичен глас.

Инициирането на сходни срещи бе предоставено на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ от Националния съвет на Българска социалистическа партия.

Позицията на Пленума на партията бе парламентарната група да стартира експертен и политически спор за понижаване на дотацията, което да дава отговор на гражданските упования, без да заплашва действието на политическите партии, предава „ Фокус “. Членовете на Националния съвет се сплотиха към позицията „ за “ понижаване на партийната дотация, само че не на 1 лева

От Българска социалистическа партия към този момент поканиха на диалог ГЕРБ, които отхвърлиха диалози с писмо до сътрудниците си от левицата с претекста, че твърдо поддържат решението на държавното управление.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР