Представители на Нощни вълци - българското поделение на руския рокерски

...
Представители на Нощни вълци - българското поделение на руския рокерски
Коментари Харесай

"Нощни вълци" влезли с пропуски в строго охранявания заради руския патриарх храм в Шипка

Представители на " Нощни вълци " - българското отделение на съветския рокерски клуб, са получили пропуски и са участвали на 3 март в строго охранявания храм-паметник " Рождество Христово " на Шипка. Това стана известно от предаването " Вяра и общество " по Българска национална телевизия, което излъчи фрагменти от вътрешността на едва посетения поради изключителните ограничения за сигурност този ден храм.

Т нар. Вълци участваха на благодарствения молебен във връзка юбилейните тържества с присъединяване с главата на Българската православна черква патриарх Неофит и главата на Руската черква Кирил, както и на президента Румен Радев. Визитата на московския патриарх беше съпроводена с изключителни ограничения за сигурност и солидна забележима защита, а полицейски чиновници посещаваха по домовете хора и ги предупреждаваха да не насочат закани към Кирил посредством Facebook.

В предаването Денчо Златанов, президент на рокерската организация изясни, че приемането на пропуск за храма било по елементарна процедура, налична за всеки жител, а точно - молба с изтъкване на ЕГН до общината в Казанлък. " Като български жител имам право да участвам в българска черква. Това, че сме там, е божие дело ", сподели той и напомни, че Вълците са взели участие и в молебена при всътпването в служба на президента Радев.

В отговор на въпроси Златанов посочи, че българското отделение на " Нощни вълци " харесва патриотичните прояви на съветската организация, само че има и известни разлики, да вземем за пример, не споделя лозунга " На небето е господ, а на земята - Русия ".

Възникнал през май 1989 година като първия в Съюз на съветските социалистически републики клуб на фенове на мотори, " Нощни вълци " има известност на една от най-активните националистически структури, подкрепяни и финансирани от Кремъл. Нейният създател и водач Александър Залдостанов - Хирург, е измежду глобените от Съединени американски щати и Канада поради персоналното му присъединяване в завладяването на обекти на украинската защита и система за сигурност в Крим. Руски анализатори ги дефинират като характерен формат на паравоенни проправителствени милиции дружно с казашките организации. Медиите ги назовават православни патриоти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР