Представители на Националната агенция за предотвратяване на корупцията в Укпайна

...
Представители на Националната агенция за предотвратяване на корупцията в Укпайна
Коментари Харесай

Украйна нарече спонсор на войната и най-големият производител на храни в света

Представители на Националната организация за попречване на корупцията в Укпайна упрекнаха най-големия в света производител на хранителни артикули - швейцарската компания Nestle - в " интернационално спонсорство на войната ". Това заяви Bloomberg, базирайки се на изказване на украинското ведомството.

От украинската организация не са удовлетворени от обстоятелството, че след началото на военните дейности в Източна Украйна и до момента корпорацията за храни продължава да продава личните си артикули на съветския пазар и съотнетно да заплаща налози към федералния бюджет на Русия.

От украинското ведомство прецизират, че посочената " стъпка " по отношение на Nestle цели нанасяне на репутационни вреди на швейцарската компания, само че няма да докара до никакви юридически последствия.

Независимо от изказванията на швейцарската корпорация за поддръжка на Украйна, тя продължава да продава на съветския пазар редица свои хранителни артикули, в това число сладолед и бульон на кубчета (Maggi), настояват от украинската организация.

При това още в края на март предходната година Nestle разгласи, че ще спре да влага в бизнеса си в Русия и ще спре продажбите по-голямата част от продуктите си в страната, в това число KitKat и Nesquik.

В така наречен лист на " интернационалните спонсори на войната " , с изключение на Nestle, Украйна към този момент включи и други крупни компании, като: Mondelez International, PepsiCo, Mars и Unilever.

Освен тях, към началото на септември във въпросния лист към този момент бяха попаднали:

aвcтpийcĸaтa Rаіffеіѕеn Ваnk,

aмepиĸaнcĸaтa Рrосtеr & Gаmblе,

фpeнcĸaтa Lеrоу Меrlіn,

фpeнcĸaтa вepигa Аuсhаn,

yнгapcĸaтa бaнĸa ОТР (coбcтвeниĸ нa бългapcĸaтa Бaнĸa ДCK)

ĸoмпaниятa зa aлĸoxoл Васаrdі,

ĸитaйcĸaтa Аlіbаbа,

пpoизвoдитeлитe нa тютюнeви издeлия Рhіlір Моrrіѕ и Јараn Тоbассо.
 Световните компании, които Украйна назова
Световните компании, които Украйна назова " спонсори на войната "

Към тях украинска организация за попречване на корупцията добави Mars и PepsiCo
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР