Представители на местните власти от областта Еврос и егейските острови

...
Представители на местните власти от областта Еврос и егейските острови
Коментари Харесай

Отново приток на бежанци в Гърция

Представители на локалните управляващи от региона Еврос и егейските острови приканиха за незабавни дейности за справяне с възходящите мигрантски потоци, оповестява електронното издание на гръцкия в. "Катимерини ".

Призивите, отправени пред парламентарна комисия в Атина, идват на фона на повишаване на броя на мигрантите, идващи през сухопътната граница с Турция.

Вижте във видеото бежанци в центъра на град на остров Лесбос

Мигранти се биха с локални поданици на о. Лесбос

Кметът на град Орестиада Димитрис Мавридис дефинира Еврос - област в гръцкия регион Източна Македония и Тракия, граничещ с Турция и България, като "новия северноегейски маршрут " и предизвести, че обстановката може да излезе "извън надзор ".

Кметът на остров Самос Михалис Ангелопулос, който представляваше петте егейски острова, където Гърция е построила лагери за мигрантите, прикани за дейности за облекчение на казуса с пренаселването. Той сподели, че препоръчаните промени в процедурата за даване на леговище са несъответстващи.

През последните месеци се следи увеличение на преминаващите границата мигранти от Сирия и Ирак, търсещи леговище.

Организация на обединените нации: Неистово полово принуждение в бежанските лагери в Гърция

В петък Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците /ВКБООН/ насочи незабавен апел към Атина да сътвори повече места за банкет на бежанци в граничещия с Турция регион.

Според Комисариата съществуващите уреди в региона Еврос са незадоволителни, като се има поради, че новопристигналите са скочили до 2900 души до момента този месец. Бежанците са наблъскани в локалните полицейски сектори, постоянно при неприятни условия, предизвести ВКБООН.

Много трафиканти трансформираха маршрута в посока на региона Еврос вместо към островите в Егейско море, отбелязва АП.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести и любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР