Представители на Mercedes-Benz и Volkswagen призоваха за спазване на плана

...
Представители на Mercedes-Benz и Volkswagen призоваха за спазване на плана
Коментари Харесай

Mercedes и Volkswagen подкрепиха пълното изоставяне на двигателя с вътрешно горене

Представители на Mercedes-Benz и Volkswagen приканиха за съблюдаване на проекта за занемаряване на мотора с вътрешно горене на новите коли от 2035 година, който неотдавна беше гласуван от Европейския парламент. Според Automotive News Mercedes-Benz даже ще премине изцяло към електрическа двигателна сила още по-рано.

Volkswagen сподели пред изданието, че преходът на международната автомобилна промишленост към производството на електрически транспортни средства е неминуем. Според производителя „ това е единственият екологично, софтуерно и стопански рационален метод за бърза промяна на моторите с вътрешно горене “.

В същото време Mercedes-Benz изрази подготвеност да премине напълно към електрически коли до 2030 година, само че единствено там, където пазарните условия разрешават. Гермаските автомобилни производители обаче трансферираха топката в полето на политиците. Според Екарт декор Кладен, началник на отдела за външни връзки, решението на Европейски Съюз да принуди производителите на коли да се откажат от ДВГ прави политиците виновни за построяването на нужната инфраструктура.

По-рано други производители оповестиха желанието си да се откажат от производството на нови коли с мотори с вътрешно горене до 2035 година Властите на Европейски Съюз чакат да издадат възбраната като стъпка към въвеждането на нулеви излъчвания. Инициативата на Европейската комисия беше подкрепена от парламентаристите на 10 юни. Евродепутатите отхвърлиха редица смекчаващи ремонти, само че окончателното съглашение ще би трябвало да вземе поради позицията на всички 27 държави-членки на Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР