Представители на медиите, политици и граждански активисти участваха в поредния

...
Представители на медиите, политици и граждански активисти участваха в поредния
Коментари Харесай

Демонстранти искат оставката на грузинския премиер след убийството на оператора

Представители на медиите, политици и цивилен деятели участваха в следващия протест в грузинската столица Тбилиси пребит от съперници на гей общността на 5 юли. Това заяви в събота сътрудник на ТАСС. Проявата се организира покрай постройката на Народното събрание с искане за оставката на грузинския министър председател Иракли Гарибашвили.

" Няма да спрем, до момента в който нарушителите не бъдат осъдени и министър председателят, който към момента се крие от публицистите, не поеме отговорност. Правителството е в доста сложна обстановка. Искам да им пожелая да бъде взето съответно решение в точния момент, с цел да не изолираме страната. Ние няма да спрем митинга. Готови сме да работим както в студия, по този начин и на улицата ", упорстват сътрудници на оператора.

Протестът се организира при засилено полицейско наличие.

Припомняме, че Лашкарава беше пребит на 5 юли, изписан от болничното заведение на 8 юли и бе открит мъртъв в дома си на 11 юли сутринта. По-късно грузинското вътрешно министерство съобщи, че повода за гибелта може да е породена от свърхдоза опиати.
 Грузия проверява гибелта на публицист, пребит по време на офанзиви против последователи на ЛГБТ+
Грузия проверява гибелта на публицист, пребит по време на офанзиви против последователи на ЛГБТ+

Пребитият оператор Александър Лашкарава беше открит мъртъв в дома си

Смъртта на оператора обаче провокира голям яд измежду грузинското общество. Опозиционната партия " Единно национално придвижване ", учредена от Саакашвили, разгласи на 12 юли, че ще бойкотира работата в Народното събрание, до момента в който държавното управление не подаде оставка. Няколко митинга към този момент се организираха край Народното събрание с искане на оставката на държавното управление. Протестиращите считат, че министър председателят Гарибашвили е виновен за повишаването на насилието, защото той предизвика радикални поддръжници на обичайни полезности с изказванията си за несъответствуващото шествие на ЛГБТ деятели в Тбилиси.

Над 50 публицисти са били обект на принуждение , посочи полицията, подтиквайки западни страни да призоват Грузия да обезпечи независимост на изразяването и събранията.

Планираният гей церемониал, провокира рецензии от страна на църквата и консервативните кръгове, до момента в който министър председателят Иракли Гарибашвили съобщи, че шествието рискува да провокира социална борба.
 ЛГБТ деятели в Грузия анулират гей церемониал след нахлуване против офиса им
ЛГБТ деятели в Грузия анулират гей церемониал след нахлуване против офиса им

Бяха възнамерявали " Марш за достолепие " през днешния ден в централната част на Тбилиси
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР