Представители на малкия и среден бизнес организираха протестна акция в

...
Представители на малкия и среден бизнес организираха протестна акция в
Коментари Харесай

И в Киев малкият и среден бизнес тръгна на протест заради коронавируса

Представители на дребния и междинен бизнес проведоха протестна акция в центъра на Киев с искане да им се позволи да работят по време на карантина, заяви БГНЕС, базирайки се на РИА Новости.
Протестиращите обявиха, че работата на дребния и междинен бизнес не би трябвало да стопира поради карантината. Демонстрантите стопираха колите си в държавния квартал, а на колите са залепени банери с надписи " Не унищожавайте дребния бизнес ", " Справедливост за всички ", " Карантината убива " и други. Голяма част от участниците в акцията бяха с маски.
По-рано от ръководството на националната полиция на Украйна оповестиха, че правоохранителните органи са засилили ограниченията за сигурност в държавния квартал в Киев поради планувани акции.
Заради пандемията от ковид на 12 март украинското държавно управление вкара общонационална карантина за период от един месец, която беше удължена до 22 май. От 6 април ограниченията бяха затегнати, като се вкара възбрана за събиране на улицата на повече от двама души, за разходка в парка, лесопарковите зони и крайбрежните алеи, визитите на спортни и детски площадки. Гражданите бяха задължени да носят средства за самостоятелна отбрана и при излизане от къщи да носят със себе си персонални документи.
Правителството реши от 11 май да облекчи част от рестриктивните мерки.
До момента в страната са регистрирани 13 184 случая на заразяване с ковид.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 6 май "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР