Представители на Литва, Латвия и Полша поискаха допълнителни санкции за

...
Представители на Литва, Латвия и Полша поискаха допълнителни санкции за
Коментари Харесай

Призив да бъде променен критерият за санкции срещу режима в Беларус

Представители на Литва, Латвия и Полша желаеха спомагателни наказания за лицата от режима на Беларус, свързани с умишленото прекачване на мигранти на тяхна територия. Това стана на съвещанието на външната комисия на Европейския парламент, отдадено на казуса, съобщи БНР.

3300 опита за пресичане на границата с Полша от общо 3700 сред януари и август се случиха единствено през август, сподели полският непрекъснат представител в Европейски Съюз Анджей Садош. Той посочи, че мигрантите са от Ирак, Афганистан, Русия, Сирия, Сомалия.

" В този съответен случай доверието към Европейски Съюз е сложено на карта ", акцентира заместник-министърът на външните работи на Литва Мантас Адоменас. Той изрази очакване външните министри на Европейски Съюз, които ще заседават през днешния ден и на следващия ден, да реализират единодушие за спомагателни наказания против режима на Лукашенко към лица и организации, свързани с прехвърлянето на незаконни мигранти на източната граница и корист с човешките права:

" По-точно, ние предлагаме да бъде изменен критерият за наказания против режима в Беларус, като към него се прибави причина и образуване на незаконна миграция като съображение да се постановат спомагателни ограничавания ". Парламентарният секретар на Латвия Занда Калина Лукашевица акцентира, че би трябвало да се работи координирано със Съединените щати, защото взаимните дейности ще дадат по-добри резултати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР