Представители на Левицата, както и на градската организация на БСП

...
Представители на Левицата, както и на градската организация на БСП
Коментари Харесай

Калин Стоянов обещал на Левицата да опази палатките пред МОЧА от агитките

Представители на Левицата, както и на градската организация на Българска социалистическа партия се срещнаха с вътрешния министър Калин Стоянов , с цел да получат уведения за сигурността на палатковия лагер пред Паметника на Съветската войска в столицата.

След срещата Костадин Паскалев изясни преди всичко, че са уведомили вътрешния министър, че желанията за пренасяне на паметника се явяват в нарушавания на редица интернационалните контракти, по които България е страна.

Силовият министър е обяснил, че са формирани досъдебни производства за случая от 17 август . За този четвъртък Стоянов е показал, че Министерство на вътрешните работи е заело целия си запас да не допусне конфликти сред почитатели и протестиращите от палатковия лагер. В региона няма да се позволяват агитки.

За Паскалев отговорни за напрежението от 17 август са кметът Йорданка Фандъкова, Трайчо Трайков като областен кмет и регионалния шеф . Припомняме, от " Левицата " към този момент желаеха.

Мая Манолова от своя страна ги прикани да не продуцират напрежение и да не мобизират шпиц команди . Виновни са и длъжностните лица, счита тя. Според нея се трансферира отговорността на почитателите, а за напрежението са отговорни политиците. Именно десните, съгласно нея, подстрекавали почитателите да се включат в офанзивата против паметника. Отговорността не е на почитателите, уточни Манолова.
 Палатките пред МОЧА са противозаконни, отсече Фандъкова
Палатките пред МОЧА са противозаконни, отсече Фандъкова

На мача в четвъртък, който е сред Левски и немски тим, щяло да има хора от палатковия лагер и всички там ще стискат палци на Левски в този решителен мач. Манолова прикани да не се позволява вандализъм и да не се поругава паметника. Иначе тя била подготвена да даде отбраната на Паметника на Министерство на вътрешните работи, само че Левицата получила уверението на Министерство на вътрешните работи шефа, че конфликти няма да се позволен. Ще поставим старания да няма напрежение и да се резервира гражданския мир, посочи тя. Манолова обаче увери, че ще се там, до момента в който заплахата за паметника премине.

Хората на палатковия лагер са елементарни хора, там не са тежки партийци , разясни Мая Манолова.

Лидерът на Българска социалистическа партия - София Иван Таков регистрира на собствен ред, че диалогът с министър Калин Стоянов е бил градивен и напомни, че паметникът не един път е бил вандализиран.
 Кметът на регион
Кметът на регион " Средец " желае строителна ограда към МОЧА

По този метод да се ограничи достъпа на граждани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР