Представители на кюрдската общност във Франция днес се събраха в

...
Представители на кюрдската общност във Франция днес се събраха в
Коментари Харесай

Протест на кюрди в Париж след вчерашните убийства


Представители на кюрдската общественост във Франция през днешния ден се събраха в центъра на Париж, с цел да изискат отговори на въпросите, свързани с убийството на трима кюрди във френската столица, заяви Ройтерс.

При случая 69-годишен пенсиониран чиновник на френските железници откри пукотевица с револвер в един от най-оживените квартали на Париж, в непосредствена непосредственост до кюрдски приемен център. Стрелецът беше задържан, като се проверява вероятен расистки претекст.
Снимка: Reuters

Според управляващите арестуваният неотдавна е бил освободен от ареста в очакване на правосъден развой за нахлуване със сабя против мигрантски лагер в Париж преди година.

Вчера ядосана навалица влезе в конфликт с полицията, а няколкостотин души през днешния ден се събраха на Площада на Републиката след апела на Кюрдския либерален съвет във Франция.
Снимка: Reuters

Убийствата от през вчерашния ден провокираха изключително безпокойствие в кюрдската общественост, защото се случиха в миг, когато тя се приготвя да означи 10-годишнината от убийствата на три кюрдски дами в Париж.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР