Представители на компанията Лукойл“ проведоха срещи в Министерския съвет и

...
Представители на компанията Лукойл“ проведоха срещи в Министерския съвет и
Коментари Харесай

София: „Лукойл“ да внесе авансово данъците и да гарантира доставките

Представители на компанията „ Лукойл “ организираха срещи в Министерския съвет и президентството, на които дадоха обещание да изпълнят уговорките си към българската страна.

„ Лукойл Нефтохим Бургас “ ще извърши уговорката си за прекосяване към преправка на неруски нефт. Това обявиха представители на компанията на среща при премиера акад. Николай Денков, осведомиха от Министерски съвет.

Бяха разисквани рационалните периоди за привършване на този преход преди приключването на дерогацията, позволена от Европейската комисия (ЕК) до края на 2024 година Страните се съгласиха да продължат разговора по този въпрос.

Повод за диалога на тази тематика е предлагането за предварително преустановяване на изключението от европейското петролно ембарго за Русия, импортирано в Народното събрание преди неговата лятна почивка от народни представители от „ ГЕРБ-СДС “, „ Продължаваме Промяната - Демократична България “ и Движението за права и свободи.

Министър-председателят сложи въпроса за постоянното внасяне на предплатените налози, които „ Лукойл “ дължи на държавния бюджет. Освен 10% корпоративен налог, по закон компанията би трябвало да заплаща още 33% краткотрайна солидарна вноска. Пред премиера представителите на „ Лукойл “ потвърдиха готовността си да изпълнят своето обвързване в сходство с условията на закона.

България чака надеждни доставки и предвидими цени на горивата. Това съобщи президентът Румен Радев на диалог президентската институция с управлението на " Лукойл " след тяхната среща с министър-председателя и представители на държавното управление в Министерския съвет.

Радев акцентира положителното съдействие и открития разговор на служебния кабинет с " Лукойл ", вследствие на което бяха трайно понижени цените на горивата до най-ниските равнища в Европейски Съюз, а компанията трансферира седалището си от Швейцария в България и стартира да заплаща своите налози в страната ни, оповестиха от президентството.

Възможностите на компанията за различни доставки на нефт, за обезпечаване на непрекъснатост в индустриалния развой и за гарантиране на заетостта на работещите в новата обстановка след прекратяването на концесията на пристанище " Росенец ", и подхванатите от ръководещите дейности за предварително прекратяване на дерогацията за импорт на съветски недопечен нефт, бяха във фокуса на диалога. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР