Представители на компанията Aura Aerospace демонстрираха своята визия за бъдещето

...
Представители на компанията Aura Aerospace демонстрираха своята визия за бъдещето
Коментари Харесай

Ranger - хибридният летателен апарат с възможност за междуконтинентални полети

Представители на компанията Aura Aerospace демонстрираха своята визия за бъдещето на персоналния въздушен превоз. Петместният хибрид Ranger, който те показаха, наподобява малко като совалката на Дарт Вейдър, само че все едно, че е сгъната. Благодарение на опцията за отвесно политане и кацане, това летателно устройство може да излетява и каца непосредствено върху покрива на постройките. Но също по този начин ще може да покрива дистанции, ненапълно надвишаващи опциите на естествените самолети от междинен клас.

Вертикалното политане и кацане се обезпечава от четири прибиращи се опорни ствола, върху които са ситуирани осем витла с диаметър 180 сантиметра. След издигането във въздуха крилете на апарата се разгъват в обикновено състояние и се включват два турбореактивни мотора. След постигане на скорост, която обезпечава постоянен полет заради покачване от крилата, опорните стволове на витлото се прибират в корпуса и към този момент не основават излишно противодействие при придвижване.

С прибрани крайници и витла Ranger може да развие скорост от 820 км/ч. Това е малко по-бавно от скоростта на стандартните самолети, само че тук би трябвало да се има поради, че Ranger е в положение да лети на най-много 3 хиляди метра, където въздухът е по-плътен, в сравнение с височина от 9-12 хиляди метра.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР