Представители на китайските власти откриха COVID-19 в хладилника на семейство

...
Представители на китайските власти откриха COVID-19 в хладилника на семейство
Коментари Харесай

К-19 превзе дома и хладилника на възрастни китайци

Представители на китайските управляващи откриха COVID-19 в хладилника на семейство от китайския град Чънду в провинция Съчуан, откакто стана ясно, че и двамата съпрузи са инфектирани, написа Daily Mail.

В понеделник в града бе регистриран първият случай на инфектиран с новата зараза от март месец тази година. В неделя, 6 декември 69-годишна жена отишла на медицински обзор с кашлица. Лекарят открил, че дамата е инфектирана с новата зараза. Тестът на мъжа й, лидер на велорикша, също посочил позитивен резултат.

Възрастната двойка давала чартърен апартамент. Младите им наемателите се занимавали с продажба на плодове и постоянно посещавали локално пазарище за продажба на артикули на едро. Към момента няма данни дали самите те са инфектирани с COVID-19.

От 14 часа в понеделник тържището е затворено поради опасност от разпространяване на новата коронавирусна зараза. На четири от входовете му са ситуирани осем краткотрайни пункта за тестване. На търговците и продавачите е неразрешено да напущат пазара до момента в който не си създадат тест.

Местните управляващи оповестиха, че са разкрили източника на болестта в хладилника на старците, до момента в който взимали проби от жилището им.

„ Хладилникът на пациентите, дръжките на вратите, ключовете на осветителните тела, част от храната в хладилника и рафтовете демонстрираха позитивен резултат за К-19. Това значи, че вирусът съществено е поразил дома на пациентите”, сподели представител на управляващите в провинция Съчуан.

През последните месеци Китай управлява извънредно строго разпространяването на инфекцията. Голяма част от случаите на заразяване са поради хора, пристигнали в страната.

От ноември бе регистриран растеж на случаите в градовете Тиендзин, Шанхай и Манджурия, вследствие на което бяха направени проби на милиони, бяха въведени строги ограничавания, а учебните заведения затвориха порти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР