Представители на Китайската национална енергийна администрация (NEA) посетиха площадката на

...
Представители на Китайската национална енергийна администрация (NEA) посетиха площадката на
Коментари Харесай

Китайски ядрени и енергийни експерти посетиха площадката на АЕЦ "Белене"

Представители на Китайската национална енергийна администрация (NEA) посетиха площадката на АЕЦ " Белене ", с цел да се срещнат на място с доставеното съоръжение за централата. В делегацията, която е на работна аудиенция в България, вземат участие и представители на Китайската национална нуклеарна корпорация (CNNC), Китайската нуклеарна енергийна корпорация (CGN) и Държавната корпорация за нуклеарни енергийни технологии (SNPTC).

Посещението им в България е една от първите начинания в осъществяване на подписания в границите на визитата на ръководителя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян у нас при започване на месец юли тази година сред Министерството на енергетиката и Китайската национална енергийна администрация Меморандум за съгласие по отношение на мирното потребление на нуклеарната сила, написа news.bg.
Документът цели подсилване на партньорството посредством поощряване обмена на информация по отношение на нормативната рамка, стратегиите и практиките на страните, лицензионните процедури, присъединяване в взаимни семинари, конференции и работни групи, продан на специалисти и други.
Гостите са посрещнати от изпълнителния шеф на " Национална електрическа компания " ЕАД Петър Илиев, който ги срещна на място с осъществените на площадката на АЕЦ " Белене " ограничения за запазване на доставеното от Атомстройекспорт съоръжение.
Площадката на централата се простира на 2500 дка, нужните работни пространства за действието на Белене са издигнати. Изградени са и нужните пътища, влакова линия, пристанище и бетонов възел. Остава да бъдат построени реакторното поделение и турбинна зала.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР