Представители на изборните власти в няколко американски щата изразиха безпокойство

...
Представители на изборните власти в няколко американски щата изразиха безпокойство
Коментари Харесай

Бройте гласовете! - въоръжени демонстранти скандират пред изборни центрове в САЩ

Представители на изборните управляващи в няколко американски щата показаха безпокойствие за сигурността на техния личен състав в миг, когато към тях се насочат закани и пред постройките, в които те се обитават, се събират гневни протестиращи последователи на президента Доналд Тръмп, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Във Финикс, щата Аризона, стачкуващи с огнестрелни оръжия скандираха пред локалния избирателен център " Още четири години! " и " Бройте гласовете! " Оратори с мегафони се оплакаха там от хода на изборния развой. Те прекъснаха изявленията си, когато бе излъчено изказване на Тръмп от Белия дом, в което той още веднъж повтори, без да приведе доказателства в поддръжка на изказванията си, че вотът е бил манипулиран. Когато президентът на Съединени американски щати увери: " На път сме да спечелим Аризона ", неговите последователи в противоречивия щат, където преброяването на бюлетините продължава, го приветстваха бурно.

В Атланта, щата Джорджия, към 100 души скандираха в поддръжка на Тръмп пред спортния комплекс Стейт енд Арм, където се броят бюлетините. Няколко десетки последователи на настоящия президент се събраха и пред конгресния център в Детройт, щата Мичиган, където също се броят бюлетини, подадени по пощата. В Лас Вегас, щата Невада, стотина последователи на Тръмп скандираха пред постройка, където се броят бюлетини: " Спрете измамата! " и " Спрете кражбата! ".

Междувременно обществената мрежа Facebook забрани огромна група, наречена " Спрете кражбата ", която последователи на Тръмп използваха, с цел да провеждат митинги против броенето на гласовете. Някои от членовете й приканиха към принуждение, а други твърдяха, че демократите са откраднали вота. Групата събра над 350 000 членове, преди Facebook да я забрани.
Американските пощенски служби споделиха, че са разкрили към 1700 бюлетини в Пенсилвания и в този момент те са в развой на предаване на представители на изборните управляващи, съобщи Ройтерс.

Бюлетините били открити в центрове за обработка на пратките на пощенските служби във Филаделфия, Питсбърг и Лихай Вали.Те би трябвало да бъдат получени до довечера от изборните управляващи в Пенсилвания, с цел да бъдат преброени. В щата разликата сред президента републиканец и претендента на демократите Джо Байдън остана извънредно дребна и към момента не е ясно кой побеждава там.

Същевременно полицията във Филаделфия изследва сигнал за подготвяно нахлуване против локалния конферентен център, където продължава броенето на бюлетините, заяви ТАСС.

Около 500 бюлетини са открити също и в център за обработка на пратките в Северна Каролина, съобщи Ройтерс. В някои щати като Северна Каролина и Невада се броят и бюлетините, получени по пощата след изборния ден, стига те да са с клеймо до 3 ноември.

В пощенските центрове се вършат по две инспекции дневно, с цел да се подсигурява, че всички открити бюлетини, които са били подадени по пощата, ще може да бъдат пратени на изборните управляващи за броене.

Двама сенатори, които са съдружници на Тръмп, сложиха под подозрение легитимността на резултатите от президентските избори, съобщи Франс прес.
Това са Линдзи Греъм и Тед Круз. Пред телевизия Фокс нюз Греъм изрази поддръжка за Тръмп. Круз съобщи, че генералният прокурор на Пенсилвания бил наредил всички гласове да бъдат броени, " до момента в който Байдън не завоюва ". Това изказване е погрешно, отбелязва Франс прес.

Тръмп упорства негови наблюдаващи да наблюдават по-отблизо броенето на бюлетините в този американски щат. Няколко сенатори републиканци обаче се дистанцираха от президента, заяви ДПА.

Лари Хоган, републиканският губернатор на щата Мериленд, сподели, че хората би трябвало да почитат резултатите от вота, и добави, че не може да отбрани изявленията на Тръмп от тази нощ, които подкопават демократичния развой в страната.

Пол Мичъл, конгресмен от щата Мичиган, съобщи, че в случай че някой има доказателства за непозволени дейности, то те би трябвало да бъдат показани и казусът да бъде позволен, тъй като всичко друго подкопава честността на изборите и е рисково за демокрацията в Съединени американски щати. Сенатор Пат Туми от Филаделфия сподели, че не вижда никакви доказателства за забележителен нередности на изборите. Адам Кицингър, конгресмен от Илинойс, сподели, че законните опасения за измами би трябвало да се разсеят по правосъден път.

Щабът на Тръмп пък сезира министъра на правораздаването Уилям Бар за случаи на нелегално гласоподаване по пощата в щата Невада, съобщи ТАСС.
Става дума за 3062 души, при които, съгласно щаба, са били открити нарушавания при изпращането на бюлетините по пощата. Невада е измежду колебаещите се щати, където спечелилият към момента не е прочут.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР