Представители на гражданското сдружение БОЕЦ трябваше да се срещнат днес

...
Представители на гражданското сдружение БОЕЦ трябваше да се срещнат днес
Коментари Харесай

БОЕЦ внася сигнал срещу Бойко Борисов при Иван Гешев

Представители на гражданското съдружие БОЕЦ трябваше да се срещнат през днешния ден с основния прокурор Иван Гешев.
Срещата бе оповестена от организацията. По-късно обаче от прокуратурата споделиха пред " Сега ", че срещата се анулира, тъй като основният прокурор излиза в отпуск. По информация на " Сега " ръководителят на БОЕЦ Георги Георгиев въпреки всичко ще подаде на основния прокурор два сигнала - единият е за корупция против водача на ГЕРБ Бойко Борисов, а другият е против народен представител от Движение за права и свободи за пазаруване на гласове в Гурково.
Снощи Георгиев разкри в профила си във Facebook, че разполага с подписани свидетелски показания на очевидци на предаването на подкупи в двата случая.
Срещата трябваше да е от 11 ч. в кабинета на основния прокурор в Съдебната палата. Гешев самичък потърси ръководителят на БОЕЦ Георги Георгиев, описа той. Това е станало след изказването, което Гешев направи в понеделник и театрално скъса оставката си. Георгиев е участвал на събитието с вярата да зададе на основния прокурор въпроси за всички сигнали на сдружението, които през годините са потънали в прокуратурата. Гешев обаче не остана да отговоря на въпроси след изказването си. Георгиев описа, че го е чакал два часа пред кабинета си, а по-късно е получил позвъняване от него, а през вчерашния ден и публично писмо за срещата.
Председателят на сдружението се закани да потърси отговорност на Гешев за всички сигнали, подавани от БОЕЦ, по които няма развръзка. Такъв да вземем за пример е казусът " Барселонагейт ", обвързван с някогашния министър председател Бойко Борисов. Това беше единственото дело, представено от Гешев по време на зрелищното му изказване на 15 май. От думите на Гешев се разбра, че наблюдаващият прокурор по " Барселонагейт " се обръща към него с " Иван " и го държи в течение за хода на делото.
БОЕЦ са податели на сигнали и против самия Гешев. Последният е по отношение на гърмежа, който избухна край колата на основния прокурор на 1 май.
Заради гърмежа и последвалите кавги в прокуратурата основният прокурор пък има две призовки да даде сведения по прокурорски инспекции. Едната е за понеделник във Върховната касационна прокуратура, а другата е за по-късно в Софийската градска прокуратура.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР