Представители на големите социални платформи бяха разпитани от американския Конгрес,

...
Представители на големите социални платформи бяха разпитани от американския Конгрес,
Коментари Харесай

САЩ разпитват интернет гиганти

Представители на огромните обществени платформи бяха разпитани от американския Конгрес, заяви FOX News.

Основна тематика на диалога беше правната отбрана в обществените медии. Основателят на Туитър Джак Дорси призна, че фирмите би трябвало да създадат повече, с цел да заслужат доверие.

Разговорите се организираха посредством видео конференция. Поканени бяха още създателят на Facebook Марк Зукърбърг и изпълнителният шеф на Google Сундар Пичай.

Те разискаха закон, който освобождава техните платформи от отговорност за оповестеното от техни консуматори. Основателите на такива платформи са непрекъснато призовавани да подсигуряват ограничение на подвеждаща информация.

Председателят на бюрото по търговия Роджър Уикър съобщи, че е притеснително, че тези мрежи са станали съдия на публичното мнение. Сенатор Тед Круз упрекна Туитър, че са лимитирали достъпа на материали на Ню Йорк Пост, които са били неприятни за демократите.

Дорси съобщи, че това решение е поправено. Държавният глава на Съединени американски щати Доналд Тръмп постоянно има известия, които са избрани за подвеждащи, което го кара да упреква обществените медии в политически дейности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР