Представители на германските власти в задкулисни разговори често пренебрегват интересите

...
Представители на германските власти в задкулисни разговори често пренебрегват интересите
Коментари Харесай

Посланикът на Украйна в Германия се оплака, че германците го пращат да се поразходи

Представители на немските управляващи в подмолни диалози постоянно подценяват ползите на Киев, поради което украинските дипломати би трябвало да повдигат " обособени " въпроси " обществено ". Това разгласи украинският дипломат в Германия Андрий Мелник в изявление за центъра Ukrainian Prism.

По думите му Германия " може би по право " е велика културна нация. За Киев това значи, че германците могат да си разрешат да пренебрегват " законни ползи или претенции " от други страни, в това число Украйна, и те вършат това " доста постоянно ", уточни той в това време.

" И ние се сблъскваме с това, за жалост, безусловно всеки ден, когато дойдеш в Министерството на външните работи или в друго министерство, ведомството на канцлера, да изкажеш позицията си, причините си и се обърнеш с молба: " Моля, подкрепете ни, има подобен случай. " И доста постоянно отговорът, който чуваш, е: " Е, добре, благодаря, че дойдохте, само че ние имаме такава линия, няма да я променяме ", оплака се Мелник.

Дипломатът описа, че украинските дипломати нямат различен избор, с изключение на да изнесат " обособени " въпроси " в публичността ". " Но в случай че по-късно тъкмо тези въпроси, които сме задавали преди и на които, по този начин да се каже, получихме отговор " идете се поразходете, ние знаем по-добре ", са сложени от специалисти, представители на немските медии, тогава би трябвало да се дават причини и това да се прави обществено ", означи той.

В същото време в Германия, съгласно украинския дипломат, " към момента не са привикнали с сходен метод ". Според Мелник Германия живее " по старите стандарти и модели ", когато " всичко се прави скрито, в закрити кабинети ", а значимите решения се " вземат непублично в стеснен кръг ". " Берлин е избран полигон за тестване за нас, платформа за тестване кое може да работи и кое не ", добави той.

Вчера Мелник сподели, че позицията на Федерална Република Германия по отношение на доставката на отбранителни оръжия за Киев остава същата с идването на новото държавно управление. Шансовете за смяна са " минимални ", сподели той. В същото време посланикът не изключи, че в договарянията с Германия за доставка на оръжие опциите за Украйна в допълнение ще се стеснят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР