Представители на ГЕРБ реагираха на записа, който пусна депутатът от

...
Представители на ГЕРБ реагираха на записа, който пусна депутатът от
Коментари Харесай

„Следобед ще ме чуете“. Габриел трябва да получи втория мандат според Росен Желязков

Представители на ГЕРБ реагираха на записа, който пусна депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) Радостин Василев .

Председателят на Народното събрание Росен Желязков (ГЕРБ) сподели, че Мария Габриел би трябвало да е министър председател на възможния кабинет с втория мандат, а не както

“Доверието в процеса на договаряния за сформиране на експертен, а не политически кабинет, е счупено. Не съм приказвал с Мария Габриел, само че считам, че тя е доста афектирана и е изгубила доверие. За да се възвърне доверието ѝ, тя би трябвало да отиде да получи досието за сформиране на кабинет с мандата на " Продължаваме промяната ",каза Желязков в изявление за БТВ.

Мария Габриел сподели, че ще приказва по-късно в събота. “Следобед ще ме чуете. На мен ми е доста значимо в Изпълнителна комисия да знаят моето мнение и моето виждане и това считам да направя през днешния ден “, сподели Мария Габриел, представена от Българска телеграфна агенция. „ Винаги съм усмихната и не трябва да се бъркат страстите с твърдостта, принципността, прозрачността и правилата, които се съблюдават изначало до дъно “, сподели Габриел.

Коментарите са в отговор на Той сподели, че те са от съвещание на Националния съвет на " Продължаваме промяната ", извършено на 21 май, неделя. В записа се чуват гласове, част от които звучат като тези на Кирил Петков и Асен Василев от „ Продължаваме промяната “. По-късно в петък Василев популяризира по-дълъг запис, за който твърди, че е на цялото съвещание.

На записа се разискват разнообразни политически тематики, една от които е обвързвана с оферти на партията за вероятни назначения в държавни служби, които са били утвърдени от посолства на други страни. Във връзка с това " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН " в " отвод от народен суверенитет ". Лидерът на " Продължаваме промяната " Кирил Петков отхвърли партията му да е съгласувала оферти за фрагменти за български служби с задгранични посолства.

Петков написа във Facebook, че " в случай че желаете да видите по какъв начин работи една естествена демократична партия и какъв брой са сложни решенията, които би трябвало да се вземат, апелирам изслушайте целия запис. Знам, че е близо 5 часа, само че си заслужава ". В четвъртък Петков сподели, че

Председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова написа във Facebook: " Единственото, което ще им кажа, е: " вратата е ей там ". В обявата не е конкретизирано към кого е тази имитация.

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев написа също разгласява статус след разпространението на записа, който е с дълготрайност над 4 часа. „ 4:30 часа измами, далавери, преврати, изменничества, ориенталска култура… “, написа Добрев.

Лидерът на партията няма да му повлияят при гласуването за сформиране на кабинет. Борисов сподели, че записите обслужват разнообразни ползи, които не желаят България да се стабилизира.

Записът беше публикуван от Радостин Василев дни след постигнатото съглашение сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за държавно управление на ротационен принцип за 18 месеца. Решението на двете обединения беше оповестено в понеделник. Президентът Румен Радев към момента не е споделил по кое време ще връчи втория мандат на ПП-ДБ.

Вицепрезидентът Йлияна Йотова сподели в събота, че " Румен Радев съблюдава конституционната процедура ". Според конституцията президентът няма период, в който би трябвало да връчи проучвателния мандат за сформиране на държавно управление на втората по бройка парламентарна група в Народното събрание.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР