Представители на Франция, Германия и Великобритания са съгласували с властите

...
Представители на Франция, Германия и Великобритания са съгласували с властите
Коментари Харесай

Европейските страни и САЩ постигнаха съгласие за условията на ядрената сделка в Иран

Представители на Франция, Германия и Англия са съгласували с управляващите на Съединени американски щати изискванията, при които президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп би се е съгласил да продължи присъединяване на Вашингтон в Съвместния изчерпателен проект за деяние (СВПД) по отношение на иранската нуклеарна стратегия. Това разгласи във вторник немският вестник " Зюддойче Цайтунг ", базирайки се на свои източници от дипломатическите среди.

" След петте кръга договаряния, европейската и американската страна реализираха съглашение, че Иран би трябвало да бъде застрашен с нови наказания поради противоречивите си проби с ракети и нападателната си районна политика. Клаузите в нуклеарна договорка ще останат същите, само че някои от параграфите ще бъдат интерпретирани по нов метод, " оповестява вестникът.

Постигнатото съглашение сред страните се състои от 4 съществени точки: датата на приключване на СВПД, размерът на пълномощията на инспекторите от Международната организация за атомна сила, ракетната стратегия на Иран, както и зоните на въздействие на Техеран в Йемен, Ирак, Сирия и Ливан. Споразумението акцентира, че даже след края на действието на нуклеарната договорка, Иран е задължен да се откаже от развиването на нуклеарната стратегия.

Както отбелязва " Зюддойче Цайтунг " договарянията сред западните страни към момента не са приключени дефинитивно, само че европейските сътрудници се се споразумели, че не последват Съединени американски щати, в случай че Тръмп реши да се отдръпна от нуклеарната договорка. /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР