Представители на фирма Артекс излизат на протест в понеделник в

...
Представители на фирма Артекс излизат на протест в понеделник в
Коментари Харесай

АРТЕКС организират протест в понеделник

Представители на компания Артекс излизат на митинг в понеделник в 8.30 ч. пред Министерство на районното развиване и благоустройство във връзка със градежа на постройката "Златен век ".

Ето позицията на "Артекс ":

„ Златен Век “ е знак на битката ни за почтена, самостоятелна и предвидима бизнес среда в България!

През цялата си близо 30-годишна история ние от АРТЕКС постоянно сме уважавали върховенството на закона, съобразявали сме всяка своя активност с условията му и сме трансформирали безусловното придържане към етичните бизнес стандарти в своя корпоративна полезност.

Това е и повода в никакъв случай да не сме получавали нито лев от публични поръчки, от европейски, държавни или общински фондове.

Инвестираме в най-хубавите стандарти за качество и не вършим взаимни отстъпки с полезностите си. Затова клиентите ни се множат и АРТЕКС е решителен водач в строителния отрасъл в България.

Построили сме повече от 65 обекта, отличени с десетки първи награди в националния конкурс "Сграда на годината " и влагаме новаторски и модерни технологии и подходи в построяването на домовете на бъдещите генерации.

Гордеем се с постигнатото и с това, че можем да осигурим работни места и прехраната на стотици български фамилии!

Вярваме, че трудностите са единствено част от пътя към сполучливото осъществяване на един от най-смелите ни планове – постройка „ Златен век “.

Ние не участваме в политиката и не желаем да ни трансформират в пленник на политически интриги и междуинституционални противоборства. Намираме за неприемлив институционалния тормоз, на който бяхме подложени преди две години. Съдът анулира незаконосъобразната заповед на ДНСК за прекъсване на градежа и постанови, че нашата постройка дава отговор на всички нормативни и механически условия. Нещо повече - два правосъдни състава категорично потвърдиха в претекстовете си към правосъдните решения по проблема, че Разрешението за градеж на постройката "Златен век " ще бъде годно минимум до 19.11.2022 г!

Сега, когато след цели две години нелегално прекъсване на градежа, строителството беше обновено, виновните институции още веднъж се готвят да се поддадат на мощния политически напън и да издадат следващия незаконосъобразен акт за прекъсване на градежа. Отказват да чуят нашите правни причини, само че което е по-страшно - отхвърлят да зачетат изводите, направени от българския съд по въпроса за валидността на разрешението за градеж.

Няма да поносим нова демонстрация на административен произвол и няма да се поколебаем да защитим конституционните си права с всички законови средства. Решени сме този път да потърсим правата си по Закона за отговорността на страната и общините за вреди.

Нашият митинг не е политически, ние не желаеме оставки и не се вълнуваме от едно или друго персонално предопределение. Днес протестираме, тъй като настояваме да се съблюдава законът и да се почете решението на съда!

Защото желаеме да построим постройката "Златен век ", за която имаме годно позволение за градеж!

Защото се надяваме, че към момента не е късно способените органи да премислят позицията си и да вземат умно, вярно и отговорно решение по случая!

Защото желаеме постоянна и предсказуема бизнес среда, учредена на правилата на правовата страна!

Протестът ни ще се състои на 21 юни 2021 пред постройката на Министерство на регионалното развитие в София, в 8:30 ч. „ АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ “ АД
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР