Представители на Европейския съюз са се обединили около нови общи

...
Представители на Европейския съюз са се обединили около нови общи
Коментари Харесай

ЕС подготвя нова законова рамка за киберсигурност

Представители на Европейския съюз са се обединили към нови общи правила за реакция и възобновяване при положение на киберинцидент. Тези правила ще засягат това, което Брюксел назовава кибер-солидарност, предава Infosecurity Magazine.

Целта на разпоредбите за кибер-солидарност целят да създадат Европейски Съюз по-устойчив и подготвен за хакерски атаки чрез механизми за съдействие. Това включва построяването на система за уведомяване при положение на киберинцидент, обхващаща територията на целия Европейски Съюз. Чрез нея ще се споделя бързо информация за хакерски атаки, осъществени в коя да е точка на Европейски Съюз. Пан-европейската инфраструктура за ранно уведомяване ще е формирана от национални и трансгранични центрове. Целта им ще е да засичат и реагират на закани помагайки на управляващите да работи по-ефективно, добавя изданието.

Очаква се също по този начин да се сътвори и регулация, целяща основаването на киберзащитен механизъм за ранно реагиране. Той ще обгръща финансова помощ за засегнатите страни, дейности по подготовка, виновна за тестване на отбраните на сериозни браншове и „ киберзащитен запас “, включващ присъединяване на организации от частния бранш.

Заедно с разискването на закона за кибер-солидарност съветът при Европейски Съюз и Парламента се сплотяват и към допълнение към 2019 Cybersecurity Act. Тези допълнения имат за цел да открият общи сертификационни схеми за менажираните защитни услуги. Целта им е да подобрят качеството и конкурентността на, както и да се избегне фрагментацията на вътрешния пазар.

Какво следва? След предварителните съглашения, двата текста би трябвало да бъдат признати от Съвета и Парламента. Белгийското председателство на Европейски Съюз ще би трябвало да изпрати текстовете към членовете на обособените страни за утвърждение. Веднъж утвърдени, те ще бъдат пуснати за лингвистичен и юридически обзор.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР