Представители на Европейския съюз обсъждат възможността за използване на активите

...
Представители на Европейския съюз обсъждат възможността за използване на активите
Коментари Харесай

ЕС обмисля да възстанови Украйна с активите на руски олигарси


Представители на Европейския съюз разискват опцията за потребление на активите на глобени съветски олигарси за финансиране на възобновяване на Украйна след войната. Това оповестява Bloomberg базирайки се на три източника. Според тях концепцията е в доста ранен стадий и към момента не е взето решение,пише БГНЕС.

Една от опциите е да се употребяват активите за финансиране на военни репарации. Всяко решение за това по какъв начин да се борави с активите на олигарсите би трябвало да бъде взето от държавите-членки.

" В момента активите са единствено замразени ", сподели представителят на Европейската комисия Ерик Мамер.

След нахлуването на Русия в Украйна предишния месец, Европейски Съюз наложи наказания на десетки съветски магнати, в това число някои от най-богатите милиардери в страната. След като глобите бяха признати, няколко страни-членки запорираха активи като суперяхти, частни самолети и имущество. Само в Италия има замразени активи на стойност към 780 милиона евро.

Настоящият режим на наказания разрешава заледяване на активи и Европейски Съюз към този момент разгласи, че основава работна група „ Замразяване и конфискуване “ за продан на информация сред държавите-членки за по-добро използване на ограниченията.

Ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че поддържа основаването на фонд за взаимност с Украйна за даване на съществени услуги и посрещане на неотложните потребности на украинските жители.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР