Представители на Европейската централна банка засилват призивите за по-строго регулиране

...
Представители на Европейската централна банка засилват призивите за по-строго регулиране
Коментари Харесай

ЕЦБ призовава за повече регулации в „Дивия запад“ на крипто активите

Представители на Европейската централна банка ускоряват апелите за по-строго контролиране на пазара на криптовалутите, описвайки бранша като „ Див запад “ и „ средновековно “ решение за разплащанията, съобщи Ройтерс.

Неконтролираното разпространяване на криптовалути и стейбълкойни рискува връщането към интервали, когато хората са търгували с частно издадени банкноти, подкрепени от съмнителни активи, разяснява членът на Управителния съвет на ЕЦБ Франсоа Вилроа дьо Гало. Той съобщи назова създалата се обстановка „ неприятен отговор на същинско предизвикателство “.

„ Липсата на регулация върху крипто ще значи регресия и връщане към частното фрагментиране “, сподели Дьо Гало по време на събитие, проведено от „ Файненшъл таймс “. Това в действителност е последното нещо, от което се нуждаем в нашия свят “, добави той.

 Коментарите му идват, откакто предходния ден неговият сътрудник в ЕЦБ Фабио Панета даде доста строга оценка на крипто света. — Членът на Изпълнителния съвет на Европейската централна банка съобщи, че крипо активите „ основават нов Див Запад “ и съпостави динамичността на пазара с този на високорискови ипотечни заеми, който провокира международната финансова рецесия през 2008 година

Макар че се съгласява със сравнението, Дьо Гало направи и паралел със Средновековието в Европа.

„ По това време сме имали доста разнообразни активи и валути с лимитирани географски ползватели. Това не е методът, по който виждам процеса на световната платежна система “, добави той.

Около 100 централни банки по света са в разнообразни стадии на изследване на лични цифрови валути, които да бъдат отговор на крипто нововъведенията, разтревожени известността на активи като биткойна.

ЕЦБ към този момент алармира, че може да пусне цифрово евро доникъде на това десетилетие, което може да разреши на потребителите да употребяват цифрови пари, които са под директен надзор на централната банка, а не на търговски кредитори и други снабдители на платежни услуги.

Дьо Гало сподели, че централните банки би трябвало да бъдат новаторски и да допринесят за крипто регулацията. Панета поддържа този метод в понеделник.

„ Растежът на пазарите на крипто активи разкрива възходящото търсене на цифрови активи и незабавни заплащания в обществото “, сподели той. „ Сега е времето да подсигуряваме, че тези крипто активи се употребяват само в границите на ясни, контролирани граници и за цели, които носят стойност за обществото “, добави Дьо Гало.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР