Представители на Европарламента са проявили интерес към кравата Пенка и

...
Представители на Европарламента са проявили интерес към кравата Пенка и
Коментари Харесай

Кравата Пенка чака гости от Брюксел

Представители на Европарламента са показали интерес към кравата Пенка и възнамеряват да я посетят на 27 юни, заяви стопанинът ѝ Иван Харалампиев пред Българска национална телевизия. 
 Подариха на кравата Пенка джипиес, с цел да не излиза повече отвън Европейски Съюз  Кравата Пенка се връща в стадото си, специалист от Екологичен потенциал ще я посети  Амнистия за кравата Пенка
Пенка към момента се намира в село Копиловци, където бе сложена под карантина от БАБХ. Според Харалампиев животното се усеща добре, само че е уплашено и би трябвало час по-скоро да се върне при стадото си в село Мазарачево.

Интерес към кравата-беглец са показали хора от Германия, Англия и даже Китай с предложение да влагат в стопанството му и да оказват помощ да го развива. Много хора желаят да я купят, обаче аз няма да си я дам, тъй като тя за мен е знак на горделивост, изяснява Иван Харалампиев. 

За Пенка пък към този момент е дарено особено устройство, което ще разрешава тя да бъде следена непрестанно и ще помогне на Иван да знае къде се намират животните от стадото му когато и да е. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР