Представители на БСП внесоха сигнал в прокуратурата за приватизацията на

...
Представители на БСП внесоха сигнал в прокуратурата за приватизацията на
Коментари Харесай

БСП внесе сигнал в прокуратурата за приватизацията на ЧЕЗ

Представители на Българска социалистическа партия внесоха сигнал в прокуратурата за приватизацията на ЧЕЗ. От партията упорстват прокуратурата да ревизира и произхода на средствата, с които “Инерком България” кандидатства за закупуването на ЧЕЗ.

„ Настояваме да се ревизира произходът на средствата, с които „ Инерком ” кандидатства за пазаруването на  ЧЕЗ. Да се ревизира и договорката по приватизацията на ЧЕЗ, която се е състояла  в два стадия, през 2004 и 2012 година ” Това сподели зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Крум Зарков на влизане в постройката на Съдебната палата, преди да внесе три сигнала за приватизацията на ЧЕЗ в прокуратурата.

Според него  продажбата на 33% от сдружението от държавното управление на Бойко Борисов се случва в нарушаване на стратегически документи на страната. „ Нарушени са  два документа и главно Стратегията за приватизация на ЕРП, където ясно е записано, че страната ни би трябвало да резервира най-малко 33% от тях, с цел да може да знае, какво се случва там ”, разяснява Зарков.

Левицата упорства да се ревизира законосъобразността на двете покупко-продажби. „ Искаме отговор на въпроса – какво се е случило с досъдебно произвеждане, което прокуратурата е образувала през 2013 година против незнаен причинител, чиновник на ЧЕЗ – България. Той е бил разследван за незадоволително грижи при ръководството и стопанисването на сдружението, което е довело до огромни вреди ”, съобщи още Крум Зарков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР