Представители на Белия дом, американското разузнаване, Министерството на вътрешната сигурност

...
Представители на Белия дом, американското разузнаване, Министерството на вътрешната сигурност
Коментари Харесай

Американските власти обсъдиха опасността от хакерски атаки срещу Украйна

Представители на Белия дом, американското разузнаване, Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати (DHS) и други организации разискаха подготовката за отбиване на хакерски атаки, които могат да бъдат осъществени в Съединени американски щати и Украйна. Това заяви в събота телевизионната компания CNN, базирайки се на източници в американската администрация.

Според тях срещата на междуведомствено равнище се е състояла в петък под формата на видеоконферентна връзка. На нея са разисквани какви ограничения може да предприеме американското управление в съдействие с частни компании в разнообразни области на стопанската система при положение на „ евентуални офанзиви от киберпрестъпници или свързани с страната “ хакери.

Наред с други неща, те разискаха „ вероятно увеличение на броя на офанзивите, употребяващи вируси рансъмуер, против американски компании “, за които се твърди, че биха могли да бъдат подхванати от „ рускоезични хакери “. Освен това беше издигнат въпросът за даване на поддръжка в региона на киберсигурността на Украйна, където съгласно източници съществува „ съответна, достоверна опасност “ от офанзиви против инфраструктурни уреди. В момента няма такава опасност в Съединени американски щати, посочи източникът на CNN, като акцентира, че администрацията работи по стъпки, ако обстановката се промени към по-лошо.

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) разгласи на 14 януари, че проверява огромна хакерска офанзива против редица държавни уеб страници, в това число Министерството на външните работи и Министерството на образованието. Приложението на публичните услуги " Дия " беше краткотрайно недостъпно. СБУ твърди, че хакери са разгласили провокативни известия на основната страница на хакнатите уеб сайтове, като наличието на уеб страниците не е променено и по предварителна информация не е имало приключване на персонални данни. Алексей Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, направи изказване за присъединяване на Русия в тази хакерска атака.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР