Представители на американското правителство са готови да съдействат за евакуацията

...
Представители на американското правителство са готови да съдействат за евакуацията
Коментари Харесай

Вашингтон предлага да евакуира Зеленски

Представители на американското държавно управление са подготвени да спомагат за евакуацията на украинския президент Володимир Зеленски от Киев и разискват безвредни места, където той би могъл да съставлява украинското държавно управление в заточение, заяви в петък Washington Post.

Според вестника, който се базира на "високопоставен американски чиновник ", представители на американското държавно управление "през последните дни са разговаряли със Зеленски по разнообразни въпроси, свързани със сигурността, в това число и за най-безопасните места, където президентът да се разположи, с цел да се обезпечи последователност на украинското държавно управление " .

Председателят на Комисията по разузнаването в Камарата на представителите Адам Шиф (D-CA) направи сходни мнения, като съобщи, че държавното управление на Съединени американски щати се е опитвало да "запознае " Зеленски със "заплахата за него персонално " и е било "готово да му помогне по всевъзможен метод ".

Неназован украински чиновник също по този начин съобщи пред "Вашингтон пост ", че екипът за сигурност на Зеленски е квалифициран и в подготвеност да го изтегля на безвредно място, само че Зеленски отхвърля да напусне украинската столица, защото спорът с Русия продължава.

В петък, откакто Белият дом съобщи, че "работи, с цел да даде " на Зеленски "широк набор от поддръжка ", украинският президент разгласява видеоклип, на който се вижда по какъв начин той и неговите помощници са по улиците на Киев.

"Всички сме тук, нашите бойци са тук... пазиме нашата самостоятелност ", сподели той, като като че ли удостовери, че няма да напусне града.

В събота в северозападната част на Киев бяха регистрирани детонации, защото "специалната интервенция " на Русия навлезе в третия си ден, съобщи RT.

Конфликтът избухна, откакто съветският президент Владимир Путин разгласи военни дейности, целящи "демилитаризация " и "денацификация " на Украйна. Москва дефинира офанзивата като нужна мярка за отбрана на Луганската и Донецката национална република в Донбас, които тази седмица публично желаеха съветска военна помощ против "украинската експанзия " Киев обаче отхвърли да възнамерява да си върне отделилите се републики със мощ, като упрекна Москва в "непровокирана " офанзива.

Западът, в това число Съединени американски щати, Обединеното кралство, Европейски Съюз и НАТО, осъдиха съветските военни дейности, като постановиха наказания на стопанската система на страната и на високопоставени публични фигури и длъжностни лица. Руският президент и външният му министър Сергей Лавров бяха персонално наранени от последната вълна от наказания, оповестени от Европейски Съюз, Съединени американски щати и Канада.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР