Представители на американските тайни служби заявяват пред Ню Йорк Таймс,

...
Представители на американските тайни служби заявяват пред Ню Йорк Таймс,
Коментари Харесай

Американското разузнаване подозира, че Украйна стои зад убийството на Даря Дугина


Представители на американските секрети служби декларират пред " Ню Йорк Таймс ", че зад убийството на Дугина е допустимо да стоят представители на украинското държавно управление. От Киев отхвърлят.

Дъщерята на съветския мъдрец и ултранационалист Александър Дугин - Даря, почина, откакто колата ѝ беше взривена на 20 август тази година. Сега цитира свои източници от американските разследващи служби, които настояват, че зад убийството стоят представители на украинското държавно управление.

Не е ясно кой тъкмо е одобрил бомбената офанзива против Дугина, няма информация и дали персонално украинският президент е оторизирал убийството.
Редакцията предлага
Съединени американски щати не биха одобрили, в случай че са били осведомени

По информация на същите източници на американската медия, Съединени американски щати, които са един от най-близките съдружници на, са отправили предизвестие към Киев за офанзивата. " Ню Йорк Таймс "  уточнява още, че макар, те не са били известени за проектите за покушението. Източникът на американския вестник твърди също, че в случай че са били предизвестени, те са щели да се опълчват на този проект.

постоянно са поставяли изискване на доставката на оръжия за Украйна - да не се правят набези на съветска територия. Въпреки това украинските служби.

Макар че от нямаше съответна ответна реакция за убийството, от американското разузнаване се притесняват, че сходни офанзиви могат да предизвикат Москва да предприеме свои лични офанзиви против висши украински чиновници. 

Украйна отхвърля да има присъединяване в покушението

Украинските разследващи служби са съобщили пред Си Ен Ен, че нямат нова информация за убийството на Дугина. Само съветските управляващи упрекнаха украинка, че е детонирала отдалечено взривни субстанции, сложени в автомобила, в който е била Дугина, след което е минала през Псковска област и е влезнала в Естония, с цел да избяга. Тогава от Киев изрично отхвърлиха да имат нещо общо с покушението.

Още в дните след покушението стана ясно, че Дугина е карала колата на татко си в нощта, когато е била убита, и че Александър Дугин евентуално е бил действителната цел на интервенцията.. Дъщеря му Даря също беше обществена персона, която постоянно гостуваше в съветски телевизионни студиа, където се обявяваше в поддръжка на съветската експанзия на украинска територия.

***

Вижте и това видео от нашия списък: 
" По-добре в наказателна колония в сравнение с война "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР