Представители на 8 от 10-те общини в област Велико Търново

...
Представители на 8 от 10-те общини в област Велико Търново
Коментари Харесай

Петър Димитров: Ще работя срещу неволите на хората в малките населени места

Представители на 8 от 10-те общини в област Велико Търново е събрала обединението “БСП за България” в листата си за 4-и МИР.

Преди месец празнува 30-и празник 9-ят в листата – Петър Димитров от град Елена. Той работи в огромна интернационална компания, разрастваща своята активност на територияна на България в областта на Възобновяемите Енергийни Източници. Магистър е по Мениджмънт в електроенергетиката от Технически университет – София, а също по този начин е приключил и две бакалавърски степени – „ Публична администрация “ и „ Счетоводство и надзор “ в Стопанската академия в град Свищов. Семеен е с две деца – момиче на 4 годинки и момче на 7, към този момент първокласник.

Това е втора предизборна акция за Петър Димитров, който впечатли с положителния си резултат в преференциалния избор на миналите парламентарни избори и в този момент още веднъж е част от гражданската квота в листата на Българска социалистическа партия.

„ Щастлив съм от това, че съумях да запаля една същинска искра у много хора и концепциите ми намират от ден на ден съидейници. Благодаря на всички Ви за поддръжката. Благодаря и на тези от Вас, които макар невъзможността, идеологията и политическите си възгледи ми отдават почитание и духовна поддръжка. Нека тази искра продължи да гори по „ пътя “, който желаеме да изградим, който няма да позволим да бъде опустошен “, с доста възприятие споделя младият еленчанин и продължава:

“Приех да вляза в политиката, първо тъй като считам, че тя има потребност от млади, окуражени, честни и уважителни хора, въпреки и на някои равнища, политиката да не е със необятно отворени прегръдки за нас. Също по този начин бих желал да обърна внимание върху проблемите както на младите, по този начин и на старите хора, родени и живеещи в дребните обитаеми места в България. Тези тъкмо като мен и като доста от Вас. Въпреки развиващия се на територията на община Елена селски и планински туризъм, не се основават условия за сигурността и спокойствието ни. Липсата на съответна болнична помощ в цялата община и на усъвършенствана инфраструктура са единствено част от нашите несгоди “,обяснява Петър.

Затова счита за изключително значимо какви стъпки в поддръжка на туризма ще бъдат подхванати в този момент, когато епидемиологичните ограничения безусловно убиват този бизнес. И е склонен с предлаганото от Българска социалистическа партия незабавно актуализиране на законодателството в региона на туризма. Според Димитров е необходимо основаването на обществен указател, включващ всички туристически обекти, които са държавна благосъстоятелност. И най-сетне да бъде направена тактика за развиване на планинския туризъм в България във всичките му форми: екологичен, състезателен, спа и културен.

Той и брачната половинка му отглеждат двете си деца във Велико Търново, само че всеки уикенд са в родния град поради околните си, приятното възприятие от това да са си вкъщи, а и поради отдадеността на Петър към локалния футболен клуб, в който продължава фамилната традиция и тази на своя татко – именития за ФК “Чумерна” Христо Димитров. В негова памет непроменяемо излиза на терена с номер 5.

“Колко мислите от моите съученици са останали в Елена и близките села? Не повече от 10, а и огромна част от тях ту отпътуват, ту се връщат. Кога тези хора ще могат умерено да основат фамилии или пък да бъдат непрекъснато до тях”, продължава Петър Димитров и изяснява какво плануват незабавните ограничения, препоръчани от Българска социалистическа партия за превъзмогване на демографската рецесия: “Настояваме да бъде въведено фамилно подоходно облагане. С 550 лв. за всяко дете ще се понижава данъчната основа на единия работещ родител. А за всеки работещ българин до 26 години - нулев налог върху приходите от труд. Предлагаме и еднократна помощ в размер на 6 500 лв. за второ и трето дете, само че самопри изискване, че единият родител е работил 24 месеца преди този момент. Важно е лекарстватаза деца до 14 години да са безвъзмездни. Към това прибавяме и понижаване ставките на Данък добавена стойност на 9% за главните храни”,

„ Ако имам привилегията да пазя ползите на моите съграждани в идващото Народно събрание, ще насоча напъните си към основаването на условия за развиването на дребните обитаеми места, сигурността и спокойствието за живот в тях “, безапелационен е 9-ят в листата на Българска социалистическа партия, който мечтае да направи за Елена най-малко част от това, което преди време е съумял дядо му – дългогодишният първи секретар на Българска комунистическа партия в града Димитър Димитров, и към този момент съществено върви по пътя към реализирането на тази фантазия.

„ Днес със лични старания и тези на доста близки и другари съумяваме да подкрепяме, развиването както на детския, по този начин и на мъжкия футболен клуб, като за момента резултатите са забележими. Но за развиването на спорта и детско-юношеските школи както в град Елена, по този начин и в цялата страна е нужно доста повече. Сред предлаганите от Българска социалистическа партия ограничения за първите 100 дни от ръководството особено внимание се обръща на спорта:

Намаляване финансовата тежест върху спортните организации, като наемите за прилагане на спортните уреди в цялата страна бъдат понижени с 50%.

Родители на деца до 14-годишна възраст да бъдат подкрепени с еднократна месечна такса – „ Спорт “ в размер на 50 лв. за сметка на страната.

Следващата мярка е спешно въвеждане на стратегия " Спортувай всеки ден в учебно заведение " посредством съгласуване напъните на Министерството на образованието и Министерството на младежта и спорта”, изяснява Петър Димитров, за който можете да гласувате с преференция 109 в листата на “БСП за България”, която е с номер 33 в бюлетината.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР