Представители на 41 държави ще вземат участие в песенния конкурс

...
Представители на 41 държави ще вземат участие в песенния конкурс
Коментари Харесай

41 държави ще вземат участие в Евровизия

Представители на 41 страни ще вземат присъединяване в песенния конкурс " Евровизия ", който ще се организира през май идната година в италианския град Торино, съобщи ТАСС, представен от " Дарик нюз ".

Тридесет и девет от страните взеха присъединяване тази година, а към тях през 2022 година ще се причислят Армения и Черна гора. Очаква се шоуто да бъде гледано от съвсем 200 милиона души.

" Италия се гордее, че още веднъж ще бъде хазаин на " Евровизия " след 31-годишна пауза! ", обявиха Симона Марторели и Клаудио Фасуло от телевизия РАИ, която ще продуцира " Евровизия " 2022.

Торино ще бъде хазаин на 66-ото издание на песенния конкурс. Полуфиналите ще се проведат на 10 и 12 май, а финалът - на 14 май в зала " Пала Олимпико ".

Италия получи право да бъде хазаин, откакто тази година групата " Монескин " стана победител в надпреварата в Ротердам. Според разпоредбите идващото издание се организира в родната страна на спечелилия.

Италия за трети път ще одобри на своя територия " Евровизия ". През 1965 година състезанието беше проведен в Неапол, а през 1991 година - в Рим.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР