Представители на 22 лечебни заведения сключиха днес договори за дарение

...
Представители на 22 лечебни заведения сключиха днес договори за дарение
Коментари Харесай

Представители на 22 лечебни заведения подписаха договори за дарение на апаратура от Българската Коледа

Представители на 22 лечебни заведения подписаха през днешния ден контракти за подаяние на здравна инсталация от благотворителната самодейност на президента „ Българската Коледа “, акция 2017-2018 година. С подписването на документите, което се състоя на „ Дондуков “ 2, стартира и процесът на доставка на високотехнологичното съоръжение за рехабилитационни центрове, академични и многопрофилни лечебни заведения в цялата страна, оповестиха от президентската администрация.

По-късно в Гербовата зала президентът Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева се срещнаха с представителите на лечебните заведения и на съорганизаторите на акцията – Българската национална телевизия и Нова телевизия.

Благодарение на донорите на акцията 22-те лечебни заведения ще получат модерна здравна инсталация на обща стойност 1 790 000 лв.. Средствата са събрани по време на последното издание на „ Българската Коледа – 2017/2018 “, чийто фокус беше в поддръжка на избавения детски живот – дълготрайно лекуване и рехабилитация. Част от апаратурата е последно потомство високотехнологични роботизирани системи за рехабилитация.

Тази благотворителна самодейност е жива в сърцата на българите към този момент 15 години, съобщи президентът Румен Радев. По думите му, триумфът на самодейността се дължи на проявената съпричастност и добрина, както и на невероятното партньорство, построено през годините сред съорганизаторите – Българска национална телевизия и НТВ, членовете на Експертния съвет и водещите лекари – педиатри. Президентът благодари на уредниците за упоритостта акцията да е оптимално транспарантна, виновна и ефикасна.

Държавният глава означи, че „ Българската Коледа “ дава освен вяра за българските деца, а и че всички дружно работим нашето общество да е хуманно и цивилизовано, а това е вяра и за бъдещето. Новата техника, която лечебните заведения получават, дава и опция на нашите прелестни експерти да ползват нови, модерни форми на лекуване и да го вършат в България, съобщи президентът.

„ Дълбоко признателен и задоволен съм, че обществото ни може да види, че има почтени български лекари, експерти и експерти, отдадени безкористно на своето предопределение и своя дълг – бъдещето на България и на нашите деца, акцентира още Румен Радев.

Доц. доктор Иван Чавдаров - шеф на Специализираната болница за рехабилитация на деца с церебрална парализа „ Св. София “, благодари за даренията на екипа на акцията от името на бенефициентите на „ Българската Коледа “. По думите му, с помощта на акцията и нуждаещите се български деца могат да се възползват от модерните медицински технологии, които необятно се употребяват по света.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР