Представители на 197 страни се събират на конференция за климата

...
Представители на 197 страни се събират на конференция за климата
Коментари Харесай

Представители на 197 страни се събират на конференция за климата в Глазгоу

Представители на 197 страни се събират на конференция за климата в Глазгоу.

Срещата на върха на международните водачи на 1 ноември 2021 година ще сложи началото на 26-ата конференция на страните по Рамковата спогодба на на Организация на обединените нации по изменение на климата.

Конференцията има четири съществени цели: обезпечаване на нулеви чисти излъчвания в международен мащаб доникъде на XXI век, ограничение на световното стопляне до 1,5 градуса спрямо равнищата от прединдустриалния интервал на света, вдишване на ангажимент за активизиране на 100 милиарда щатски $ годишно до 2025 година, с цел да се помогне на разрастващите се страни да се оправят с неподходящите последствия от изменението на климата и да чертаенето на съответните пътища за осъществяването на Парижкото съглашение за климата.

Всички тези въпроси директно засягат и България и нейната стопанска система и енергетика.

Тази заран най-големият шотлансдки град Глазгоу осъмна наводнен, само че организацията за най-мащабното международно събитие за годината е в цялостна мощ.

Участниците в конференцията са призовани да лимитират замърсяването с персонален образец.

Журналистите да вземем за пример ще пътуват до Глазгоу с трен и би трябвало да носят персонални чаши за кафе, а не да употребяват такива за еднократна приложимост.

И макар че някои от международните водачи като президентите на Русия и Китай няма да участват, занапред е ясно, че решенята на конференцията ще имат директно отражение върху всекидневието и на българите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР