Представители и служители на строителната фирма Артекс излязоха на протест

...
Представители и служители на строителната фирма Артекс излязоха на протест
Коментари Харесай

От Артекс протестират пред ДНСК: Ще защитим правата си в съда!

Представители и чиновници на строителната компания " Артекс " излязоха на митинг пред постройката на Дирекция „ Национален строителен надзор “, откакто дирекцията спря строителството на постройката " Златен век " в столичния квартал " Лозенец ". Мотивът - изтекло през предходната година позволение за градеж.

Началникът на дирекцията арх. Влади Калинов разяснява: „ Процедурата е завършила. „ Артекс “ няма годно позволение за градеж. Това са изводите, които ние направихме след дълъг разбор на всички предоставени при нас документи след множеството правни мнения, които разгледахме “.

В публична позиция от „ Артекс “ обявиха, че решението на ДНСК е незаконно и че компанията ще отбрани правата си в съда. Вчера представители на компанията стачкуваха пред Министерството на районното развиване с искане градежът „ Златен век “ да продължи.

На митинга през днешния ден проектант Пламен Мирянов - един от ръководителите на " Артекс ", се обърна към всички институции и съобщи, че случилото се през вчерашния ден е доста стеснителен знак и увери, че те ще защитят правата си в съда, а страната ще носи отговорност.

" Ние ще защитим правата си в съда, а дано последствията от това непозволено решение тежат на съвестта на тези, които го взеха. Вчера с неразбиране разбираме, че ще се издаде нова, поредна заповед прекъсване на градежа. За повторно компанията ни бива употребена за почистване на междуинституционални и междуличностни сметки. Случи се преди – по времето на Борисов, случва се и в този момент “, съобщи арх. Мирянов, представен от БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР