Представител на назначените от Москва власти в окупираната Херсонска област

...
Представител на назначените от Москва власти в окупираната Херсонска област
Коментари Харесай

Плановете за референдум в Херсон са на пауза заради ситуацията със сигурността

Представител на назначените от Москва управляващи в окупираната Херсонска област в Украйна сподели през днешния ден, че проектите за референдум за присъединение на района към Русия са били " сложени на пауза " поради обстановката със сигурността, заяви ТАСС.

Кирил Стремоусов, заместник-ръководител на назначената от Русия военно-гражданската администрация в Херсонска област, съобщи също, че жизненоважният Антоновски мост, който пресича река Днепър покрай Херсон, е непристъпен за коли след седмици на украински обстрел, съобщи Ройтерс.

По-рано назначени от Русия чиновници допуснаха, че референдуми за присъединение към Русия ще бъдат създадени този месец в южния район, в прилежащата Запорожка област, както и в самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република, с цел да съвпаднат с локалните избори в Русия.

Почти цялата Херсонска област беше завладяна от съветските сили през март и Херсон остава единственият украински недодялан център, високомерен от съветските войски, навлезли в страната на 24 февруари.

През последните седмици съветският надзор над Херсон, който обезпечава сухопътна връзка за съветските сили до и от анексирания Крим, се оказва все по-нестабилен, отбелязва Ройтерс.

Поредицата от убийства на назначени от Русия чиновници в района стигна своята кулминационна точка на 30 август с разстрела на Алексей Ковальов, някогашен народен представител от партията на украинския президент Володимир Зеленски, който се беше включил към назначената от Москва районна администрация.

Миналата седмица Украйна съобщи, че е почнала контраатака, целяща възобновяване на контрола й над Херсонска област, след обстрел на мостове и хранилища за муниции в продължение на седмици.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР