Представител на Кремъл съобщи в понеделник, че руският президент Владимир

...
Представител на Кремъл съобщи в понеделник, че руският президент Владимир
Коментари Харесай

Путин се страхува от арест на следващата среща на върха на БРИКС

Представител на Кремъл заяви в понеделник, че съветският президент Владимир Путин към момента не е удостоверил, че ще участва на идната среща на върха на БРИКС в Южна Африка, която ще се организира през август.

Когато беше запитан за присъединяване на Путин, представителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори , че решението ще бъде взето, когато времето наближи. Въпреки несигурността, Песков удостовери, че Русия ще взе участие интензивно в конференцията, наблягайки смисъла на асоциацията.

Забавянето на решението за присъединяване на Путин идва на фона на заповедта за арест му, издадена от Международния углавен съд (МНС) на 17 март. Заповедта подвежда Путин под отговорност за дейностите му в Украйна и войната в страната.

Ако Путин участва на срещата на върха в Южна Африка, теоретично той ще предстои на арест. Предвид другарските връзки сред Русия и Южна Африка обаче е малко евентуално администрацията на президента Рамафоса да предприеме такива дейности.

Освен за Путин, МНС издаде заповед за арест и за съветския комисар по правата на детето Мария Лвова-Белова.


  З


Заповедта произтича от обвиняванията, че тя е отделяла украински деца от родителите им и ги е отвеждала в Русия. Русия отхвърля тези обвинявания, заявявайки, че дава филантропична помощ и пази сираци от конфликтни зони.

БРИКС, група от пет страни, включваща Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, се смята за антиамерикански съюз. Блокът има за цел да сътвори нова валута за разплащане при интернационална търговия, заобикаляйки потреблението на щатския $ за световни разплащания. Предстоящата среща на върха се стреми да реализира тази цел.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР