Представител на крайнодясна, екстремистка групировка в Англия призна, че е

...
Представител на крайнодясна, екстремистка групировка в Англия призна, че е
Коментари Харесай

Английски скинар намушка българина Димитър

Представител на крайнодясна, екстремистка формация в Англия призна, че е намушкал българския младеж Митко Михайлов в град Стануел, графство Съри, ден след атентата в Крайстчърч, Нова Зеландия, където австралийски жител простреля 51 мюсюлмани в джамии, заяви " Индипендънт ".

Пред Кралския съд на Кингстън Винсънт Фулър разгласи, че е гледал видеото с престрелките и че " се е съгласил с дейностите на този човек ". На сутринта след нападението съседите му свидетелстваха, че е крещял " убийте мюсюлманите " и " бяло предимство ". " Всички мюсюлмани би трябвало да умрат, белите расисти са върха. Ще убия мохамеданин ", цитира го една жена.

Прокурорите обясниха, че в началото той е атакувал дома на негов комшия с бейзболна бухалка, като е наричал собственичката от индийски генезис " черна к**ва ". След това е тръгнал да обикаля града и да удря инцидентни коли, като в това време е викал други расистки мнения по адрес на водачите.

" Ще те убия, ще ти отрежа гърлото черно копеле ", провикнал се той на един от тях.

По едно време Фулър счупил бухалката и я заменил с нож с приблизителна дължина към 22 сантиментра. Следващата му дестинация била паркинг на магазин от известната верига супермаркети на Острова " Теско ". Там попаднал на 19-годишния българин Димитър, който седял в колата си и приказвал с другари.



Паркингът на " Теско " в Стануел, където нашият юноша едвам не се дал прошка с живота си

Според очевидци Фулър се доближил и попитал младежите. " Искате ли да пострадате? " Българинът недоумяващо попитал " Какво става? "

" Ще умреш ", отвърнал мъжът и се спуснал към него. Нашенецът не съумял да възпламени в точния момент колата и Фулър го наръгал през отворения прозорец в ръката и врата. След това нападнатият подкарал и паркирал на непосредствен " Макдоналдс, където получил първа здравна помощ. По-късно е бил опериран три часа, оповестява " Индипендънт ".

Фулър е арестуван няколко минути след нападението, до момента в който се отдалечава от паркинга. Използвани са спрей и електрошок.

Прокурорите оповестиха, че е използвал обидни прилагателни по отношение на полицейските чиновници като " мръсна имигрантска сган ".

" Мръсен породист изменник, уповавам се децата ти да умрат. Надявам се цялото ти шибано семейство да почине (...) Надявам се сирийците да дойдат и да ти изнасилят децата. Надявам се Ислямска страна да пристигна и да ти изнасили децата ", викал Фулър по време на ареста. Ден по-късно полицията разгласи офанзивата за терористичен атентат.

Нападателят отхвърля действието му да е осъществено въз основата на терористични подбуди, само че от съда зависи дали ще схване позицията на полицията (което ще утежни присъдата).

" Аз съм англичанин, няма значение какво споделя държавното управление. Убийте всички неангличани и ги разкарайте от Англия ", гласи последната обява на Фулър в обществените мрежи.

Източник: Lupa.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР