Представител на германското правителство потвърди, че канцлерката Ангела Меркел ще

...
Представител на германското правителство потвърди, че канцлерката Ангела Меркел ще
Коментари Харесай

Меркел ще бъде на работно посещение в Сочи на 18 май за среща с Путин

Представител на немското държавно управление удостовери, че канцлерката Ангела Меркел ще посети Сочи на 18 май, само че не даде детайлности за визитата, съобщи ТАСС. " Посещението в Сочи ще се състои на 18 май. По-късно ще оповестим спомагателна информация ", сподели той. По-рано през днешния ден сътрудникът на съветския президент Владимир Путин Юрий Ушаков заяви, че Меркел ще направи работно посещаване в Сочи на 18 май за среща с Путин. Ушаков заяви също, че Путин ще посети Виена на 5 юни, отбелязва Ройтерс, представена от Българска национална телевизия.

След това - към 9 юни - Путин ще е на държавно посещаване в Китай за срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие, съобщи ТАСС.
Все още има различия с Русия и те би трябвало да се разискват, съобщи говорителката на немското държавно управление Улрике Демер на днешния си брифинг.

" Имаме спорове с Русия, само че все пак продължаваме да търсим разговор между тях ", сподели тя.

Германското външно министерство изрази безпокойствие от дейностите на съветските правоохранителни органи на неразрешена проява на последователи на опозиционния деятел Алексей Навални в края на предходната седмица.

" Действията на правоохранителните органи провокираха доста безпокойствие що се отнася до спазването на свободата на словото и на събиранията ", сподели говорителката на министерството Мария Адебар и добави, че по някои сведения е имало задържани малолетни. Адебар изрази подозрение, че дейностите на полицията са били съразмерни на обстановката и заяви, че позицията на Германия е изразена пред съветската страна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР