Представител на Европейската агенция по лекарствата потвърди наличието на връзка

...
Представител на Европейската агенция по лекарствата потвърди наличието на връзка
Коментари Харесай

ЕМА: Има връзка между ваксинацията с АстраЗенека и случаите на тромбоза

Представител на Европейската организация по медикаментите удостовери съществуването на връзка сред имунизацията на "АстраЗенека " и случаите на тромбоза, следени след използването ѝ.

"Вече можем да го кажем, ясно е, че има връзка с имунизацията. Не знаем още от какво е породена тази реакция ", споделя Марко Кавалери, началник по въпросите на тактиките за имунизациите в изявление за италианския вестник "Ил Месаджеро ".

"В идващите часове ще кажем, че има връзка, само че би трябвало да разберем по какъв начин се получава това ", прибавя Кавалери.

Европейската организация по медикаментите се събира по този въпрос от 6 до 9 април.

"Опитваме се да получим точна картина на това, което се случва, да дефинираме точно този синдром, дължащ се на имунизацията ", показва още Марко Кавалери.

От няколко седмици има подозрения за вероятни тежки, само че редки странични резултати след наблюдаване на имунизирани с "АстраЗенека " хора. Десетки случаи на тромбоза бяха регистрирани, от които доста приключиха със гибел.

До този миг организацията поддържаше тезата, че "не е потвърдена никаква причинно-следствена връзка с имунизацията ", даже и тя да е "възможна " и преимуществата на имунизацията против ковид са по-големи от рисковете.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР