Представител на афганистанските здравни власти каза, че 18 души са

...
Представител на афганистанските здравни власти каза, че 18 души са
Коментари Харесай

Взрив разтърси претъпкана джамия в Херат, загинали и ранени

Представител на афганистанските здравни управляващи сподели, че 18 души са починали и 21 са били ранени в резултат на детонацията в препълнена джамия в град Херат, в Западен Афганистан, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Мохамад Дауд Мохамади, чиновник в центъра за незабавна помощ в Херат, сподели, че коли за спешна помощ са превозили 18 починали и 21 ранени към лечебни заведения в града.

Сред починалите е и почитан проталибански свещеник, съобщи Ройтерс, като се базира на афганистанската полиция. " Муджиб Рахман Ансари, дружно с някои от охранителите си и цивилни лица, са били убити по пътя към джамията ", съобщи представителят на полицията в Херат Махмуд Расоли.

Смъртта на духовника, прочут в Афганистан поради неговите рецензии против подкрепяните от Запада

афганистански държавни управления през последните две десетилетия, беше доказана и от представителя на талибаните Забиула Муджахид.

Муджиб Рахман Ансари се изрече изрично в отбрана на талибаните на огромно заседание на хиляди учени и старейшини ,

проведено в края на юни, като осъди всеки, който се е изправил против тяхното ръководство. Талибаните настояват, че са подобрили сигурността в страната, откакто поеха властта преди година, само че през последните месеци бяха осъществени няколко атентата в Афганистан, някои от които в препълнени джамии.

Засега никой не е поел отговорност за днешната детонация .

При някои от предходните атентати отговорност пое локалният клон на терористичната формация " Ислямска страна ", която постоянно взема под прицел джамии на шиитското малцинство в Афганистан, отбелязва АП. В джамията в Херат обаче се събират мюсюлмани от сунитското болшинство в страната, каквито са бойците на " Ислямска страна ".

На заглавната фотография: Афганистанци тичат покрай мястото на детонацията в провинция Херат, Афганистан, петък, 2 септември 2022 година

Във видеото горе може да видите повече за живота в Афганистан.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР