Представите за руската мощ са нереални Военният наблюдател смята, че Русия

...
Представите за руската мощ са нереални
Военният наблюдател смята, че Русия
Коментари Харесай

Германски експерт: Зимната офанзива на Русия в Украйна е пълен провал

Представите за съветската мощност са нереални

Военният наблюдаващ счита, че Русия е доста надалеч от опцията да реализира някакъв стратегически прогрес в Украйна. В този смисъл той окачествява съветската зимна атака като несполучлива. Според Ланге е мит, че Русия е безпределно могъща, а украинците са безнадеждно превъзхождани от руснаците. Реалностите в тази война са прекомерно разнообразни: Русия е по-слаба, в сравнение с мнозина бяха предполагали, твърди специалистът.

През последните месеци Русия завладя едвам 0,02 % нови украински територии, което обаче стана с цената на огромни загуби, изразяващи се с петцифрени цифри, показва немският специалист по въпросите на защитата, който дълго време е живял и работил и в Украйна, и в Русия.

Той отива и още по-далеч: " Русия би трябвало да си зададе въпроса какво изобщо е способна още да реализира в тази война, с изключение на да продължава да води война с цената на нови огромни загуби. А за нас това е мотив да поправяме визията си за силата на Русия и слабостта на Украйна. Отблъскването на съветската нападателна война е допустимо с военни средства ", споделя още специалистът, представен от АРД.

" Русия не разполага с огромни запаси "

От позиция на предстоящата украинска контраатака военният специалист споделя, че не вижда Русия да разполага с някакви съществени спомагателни запаси. " Това, които в този момент виждаме, е действителната мощност на съветските въоръжени сили. И тя надалеч не е такава, каквато мнозина са считали. Това, че Русия не употребява бойната си авиация по този начин, както го правеше в Сирия, се дължи не на обстоятелството, че тя съхранява запаси, а на това, че Русия по този начин и не съумя да наложи превъзходство във въздуха. Освен това украинската Противовъздушна отбрана става все по-добра, а в изискванията на тази продължителна и изтощителна война Русия има големи проблеми с това да обслужва и поддържа в редовност своите самолети ", споделя още специалистът.

Според него може да се назова сполучлива украинската тактика да се дава отпор на съветските офанзиви и в същото време да се образуват нови бойни подразделения, които последователно да бъдат оборудвани с идващата западна военна техника. За момента е значимо да приключи образованието на украинските елементи, които ще обслужват тази техника, а когато това стане факт, предстоящата украинска контраатака ще има положителни шансове да пробие сегашната фронтова линия и да бъдат освободени още територии, предсказва Нико Ланге.

" Путин залага на безцелното продължение на тази война "

Путин е прекомерно слаб във военно отношение, с цел да реализира освен това в Украйна. Затова в този момент той напразно продължава да води война, като залага на вярата, че с времето ще се открият нови политически шансове за него - да вземем за пример в случай че в Украйна избухнат някакви вътрешнополитически спорове, или в случай че единството на Запада стартира да се пропуква.

Част от тактиката на Путин включва и това Западът да накара Украйна да направи взаимни отстъпки и да се съгласи на отстъпки. Затова е по този начин значимо Западът да продължава да поддържа военно Украйна - и то систематично и дълготрайно, споделя още немският специалист по въпросите на защитата Нико Ланге пред АРД.

Материалът е оповестен в
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР