Представиха Анализ на пътнотранспортната обстановка на територията на област Враца

...
Представиха Анализ на пътнотранспортната обстановка на територията на област Враца
Коментари Харесай

Черна статистика: 6-ма загубиха живота си в 48 тежки катастофи за 3 месеца във Врачанско /снимки/

Представиха Анализ на пътнотранспортната конюнктура на територията на област Враца за интервала 1 април - 30 юни на съвещание на Областната комисия по сигурност на придвижването по пътищата.
Заседанието беше намерено и ръководено от регионалният шеф Георги Митов, а на него участваха представители на общинските администрации, на териториалните звена на изпълнителната власт и специалисти от Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “.
Представителят на бранш „ Пътна полиция “ при ОД на Министерство на вътрешните работи – Враца срещна членовете с Анализа на пътнотранспортната конюнктура на територията на региона.
На територията на ОД на Министерство на вътрешните работи – Враца за интервала 01.04.2023 година до 30.06.2023 година са вписване общо 195 ПТП, което е с 31 повече от записаните за предходното тримесечие.
ПТП с материални вреди са 147, което е с 34 повече съпоставени със същия интервал на 2022 година Тежките ПТП са 48, с 6 убити и 71 леко и тежко ранени жители.
По дни от седмицата, най-авариен е бил вторник, когато са настъпили общо 33 броя ПТП с двама убити и 13 ранени жители.
157 е броят на ПТП в светлата част на денонощието, при които има 2-ма убити и 56 леко и тежко ранени. През тъмната част на денонощието са настъпили общо 38 броя ПТП, при които са убити четирима и ранени 15 жители.
Като съществена причина за пораждане на произшествията остава несъобразената с пътните условия скорост общо 61 катастрофи, като при тях са починали 4-ма и са ранени 22 жители.
Резултатите от административно наказателната активност от бранш „ Пътна полиция “ и Районни ръководства при ОД на Министерство на вътрешните работи – Враца, са както следва: формирани са 1464 актове и са наложени 12 943 санкции с фиш, от тях 4901 броя за превишена скорост.
В рамките  на съвещанието инж. Веселин Николов, шеф на Областно пътно ръководство – Враца осведоми, че след 10 юли стартират ремонтни действия на близо 2-километровия сектор от второкласния път II-13 през Девене. В момента трасето на път II-13 през Девене е един от вероятните обходни направления за транспортните средства над 3,5 тона при прекъсването на трафика по път I-1 в сектора сред Мездра и Лютидол от 10 юни т. година
Интензивното директно придвижване по второкласния път през Девене в последните седмици постанова да се подхващат ограничения за ремонт на правата, с цел да се увеличи сигурността на жителите на селото и на всички пътуващи.
При осъществяването на ремонтните действия, които се чака да започват от 10 юли, краткотрайно ще бъде лимитирано директното прекосяване на моторни транспортни средства в сектора на път II-13 Крапчене – Криводол – Девене – Борован. Трафикът ще се пренасочва по път II-15 Враца – Борован, по-късно по път I-1 и ще продължава по път III-101 до Криводол.
Работи се и за по-бързото стартиране в употреба на сектора от моста на Мездра до отбивката до с. Ребърково по основен път Е-79 с оглед облекчение на трафика от моторни транспортни средства над 3,5 тона.
Поради незабавен ремонт на рискови пропадания краткотрайно за придвижване на моторни транспортни средства  ще бъде затворен и пътя през Гложене. Участъкът ще бъде сигнализиран със съответните пътни знаци. Движението ще се реализира по обходен маршрут. Шофьорите би трябвало да карат с нараснало внимание и съобразена скорост.
Предстои и продължаването на ремонтните действия по Е-79 в сектора след отбивката за Краводер посока Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР