Представете си умен дом в който всичко е автоматизирано и

...
Представете си умен дом в който всичко е автоматизирано и
Коментари Харесай

Вижте как ще изглежда един „Умен Дом“ след 10 години

Представете си интелигентен дом в който всичко е автоматизирано и работи по отношение на вашите потребности!

В едно нормално утро, будилника звъни по-рано от нормално и това не е нередовност, просто интелигентният часовник сканира графика ви и го поправя, тъй като сутринта имате значима среща.

–Електрическите щори се отварят и пускат светлината във вашия интелигентен дом с цел да ви помогне да се разсъните.

-Вашият душ автоматизирано се включва и затопля до желаните от вас 40.5 °C.

-Електрическата ви кола е заредена от слънчевите панели или вятърната турбина на вашия покрив, а автоматизираните гаражни порти ще се отворят сега, когато влезете в автомобила.

Виж Още:

-Когато се приберете по-късно, ви чака непредвидена пратка, доставена с дрон. Отваряте го, а вътре намерите лекарство за простуда. Оказва се, че здравните датчици, вградени във вашата баня, са разкрили признаци на идно заболяване и са създали поръчка автоматизирано.

Кой не би желал подобен дом?

Вярно е изказванието, че „ методът, по който поддържаме дома си, отразява нашето вътрешно Аз. “

Нашите домове не са единствено мебели, осветителни тела и фон – те са за прочувствена сигурност, сигурност и естетика. Нашият дом съставлява нашия напредък и непрестанно развиване, нашите сбъднати и към момента неудовлетворени фантазии, нашите обич, стремежи, неуспехи и триумфи, страхове и триумфи.

Ами, бъдещето! Кога ще пристигна. О, то към този момент е тук.

Умните домове към този момент са тук. Може да е непозната идея за някои, само че доста хора към този момент се възползват от преимуществата на „ Умен Дом “.

Технологията за интелигентен дом употребява интернет за свързване на другите устройства и уреди в мрежа.

Това е развой, наименуван автоматизация, който разрешава отдалечено наблюдаване и надзор на тези устройства и уреди.

SMART „ УМНАТА “ История

Повечето съоръжения, които демонстрират интелигентни функционалности или функционалности, са посочени като интелигентни устройства.

Терминът SMART, „ УМЕН “ има дълга история. Започна като патентован софтуерен стандарт от IBM преди няколко десетилетия. Това е технологията за самонаблюдение и разбор и докладване или просто SMART.

SMART предизвестява мейнфрейм дисковете за вероятни повреди в системата.

Той проучва механичните аспекти на системата за несъответствия и предлага подмяна.

Ако сте живели през дните, когато настолните компютри са имали „ големи “ CRT монитори, може би си спомняте, че сте виждали надпис „ SMART “ всякога, когато се започва компютъра.

Технологията SMART еволюира отвън настолните компютри и в този момент се употребява за уреди, смарт телефони и други устройства, които могат да бъдат свързани към мрежа.

Автоматизацията на дома „ интелигентен дом “ стартира с функционалности, предопределени да спестят време и старания.

Първото потомство на тези интелигентни устройства започва с безжична технология с прокси сървър.

Оттогава това се трансформира в устройства, които могат да бъдат следени от изкуствен интелект като Alexa на Amazon.

Виж Още:

Интернет на нещата (IoT): Еволюция на автоматизацията

Технологията за интелигентен дом непрестанно става все по-достъпна за семействата, което поражда понятия като „ автоматизация на дома “, „ интелигентен дом “, „ образован дом “ и прочетено на латиница „ смарт хаус “.

Автоматизацията на дома разрешава далечен достъп до устройства и уреди в семейството. Вече е допустимо да се следят и контролират разнообразни контроли от разстояние като температура, осветителни системи, домашен уреди и пакети за домашно кино, и това е единствено дребна част от цялостните благоприятни условия на един интелигентен дом.

Интернет е кръвният поток, който разрешава автоматизация на дома.

Интелигентните съоръжения са свързани към комутатори, рутери, компютри и се ръководят от уеб страници или приложения за смарт телефони. След това хората могат да получат достъп до тези устройства онлайн.

Поради зависимостта на тази система от World Wide Web е основан термин, който разказва тази взаимосвързаност: Интернет на нещата или „ интернет на движимостите “ (IoT).

Интернет на нещата е идея, която уголемява функционалностите на интернет оттатък нормалните калкулации.

Тази взаимосвързаност основава по-полезни функционалности за потребителите. С помощта на Интернет на нещата, няколко аспекта на едно домакинство, които най-често се подценяват, към този момент могат да бъдат свързани онлайн.

Те включват системи за мониторинг на домашната сигурност, детектори за пушек, хладилници, брави за порти, перални машини, роботи за домашно разчистване и измервателни уреди за консумация на сила.

Интернет на нещата непрестанно се разраства. Освен отдалечения достъп и взаимосвързаността, IoT може да събира данни за потреблението на тези устройства.

Ефективността също е едно от главните преимущества на потреблението на домашна автоматизация – интелигентен дом. Устройствата, които могат да бъдат независими или контролирани с авансово заложени настройки, могат да спестят повече сила, тъй като могат да се изключат, когато не се употребяват.

Интелигентни градове

Когато разнообразни умни домове са дружно в един квартал, това може да сътвори синергия в общността.

Умните градове възприемат концепцията за интелигентен дом, като ползват Интернет на нещата към целия мегаполис. Различни устройства са свързани в мрежа, с цел да обезпечат ускоряване в ежедневните градски действия.

Когато се ползва в по-голям мащаб, опциите на Интернет на нещата са големи.

Синергията на устройствата може да помогне за по-ефективно ръководство на градските запаси, като водоснабдителни мрежи, електрически мрежи, изхвърляне на боклуци, правоприлагане, учебни бази данни и ръководство на лечебни заведения.

С цялостната система, която обгръща всички тези функционалности, е по-лесно да се открият проблеми.

Умен дом в бъдещето

Редица софтуерни разработки ще отведат технологиите за интелигентен дом надалеч от това, което се предлага през днешния ден.

Увеличаването на търсенето може също да понижи цените на датчиците, които са основни съставни елементи на технологиите за интелигентен дом. Тези елементи ще станат по-достъпни за доста хора. Това е жизненоважно с цел да може да се случи прехода на тази технология от разкош към стандарт.

Иновациите в изкуствения разсъдък да вземем за пример трансформират съвсем всичко в живота ни, в това число и домовете ни.

Днес постоянно се употребява гласов помощник, задвижван от AI, с цел да чуете последните вести или прогноза за времето всяка заран. Но в интелигентния дом на бъдещето тези AI платформи могат да служат като мозък за цели домове, да се образоват за желанията на жителите и да координират и автоматизират всички свои разнообразни интелигентни джаджи.

IoT компанията Crestron да вземем за пример работи върху програмен продукт, който наблюдава навиците на индивида, като коя музика желае да чуе заран или кои светлини желаят да бъдат включени в избран час от деня.

Роботите също ще имат роля в интелигентния дом на бъдещето.

Виж Още: Този ходещ робот за доставка е към този момент в продажба (видео)

Интелигентни прахосмукачки като Roomba на iRobot към този момент се оправят и със стълбите, до момента в който артикули като Aibo, роботизирано куче за деца, могат да ни вършат компания като домакински любим.

Компанията за роботизирани мебели Ori Living работи взаимно с Ikea върху обзавеждане, което се трансформира съгласно вашите потребности, премахвайки леглото, когато имате потребност от бюро или изкарвайки масата, когато стане време за вечеря.

Дизайнерската компания Design3 неотдавна сподели концепцията за робот за образован дом, CARL. Покритият с плат бот е предопределен постепенно да се търкаля към дома ви, активирайки прибиращите се камери и датчици, с цел да открие извършители, да ви уведоми за нездравословни излъчвания или да държи под око вашия домакински любим.

А компанията за компютърна графика Nvidia работи върху умна роботизирана ръка, която може да работи като персонален готвач на притежателя си, като прави всичко – от нарязване на зеленчуци до помощ при почистването.

Компанията Gartner прогнози, че едно типично домакинство може да има повече от 500 интелигентни устройства през 2022г.

Аналитичната компания  откри, че желанията на хората към технологиите за интелигентен дом са се нараснали със 60% сред 2014 и 2017г.

Надеждата е, че тези устройства ще улеснят живота им и даже ще им спестят пари.

Интересни оферти за „ Умен Дом “

Освен всичко останало, контролите за осветяване, термостатите и ключалките на вратите също могат да бъдат интегрирани в тази цялостна система. Собствениците на жилища могат да управляват и следят тези устройства с едно допиране на смарт телефон.

Вижте още няколко оферти за вашия интелигентен дом:

Интелигентен домакински екран

Вече са налични екрани, които могат да се навиват, когато не се употребяват или проектори с висока разграничителна дарба, които могат да трансфорат стените в спонтанни, само че мощни екрани.

Интериорен дизайн с отворен код

Мебелите с отворен код също към този момент се оферират. Можете да бъдете собствен личен интериорен дизайнер; ако предвиждате избран дизайн на мебели за вашия дом, можете да го пресъздавате благодарение на онлайн платформи и приложения като Hutch и Modsy.

Екран на Фейсбук

Ако се чувствате сами в хола си, в момента Фейсбук създава умна камера за всекидневни, която ще ви накара да се почувствате като че ли седите лице в лице с обичан човек.

Наблюдение на възрастните хора

Възрастните родители могат да бъдат следени благодарение на охранителни камери. Смартфоните могат да имат достъп до тези видеозаписи когато и да е. Съществуват и сензори за придвижване, които могат да сигнализират хората, в случай че някой вкъщи изпитва замаяност или сходни случаи.

Източник smarthome
Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР