Представете си партньор, който винаги е насреща, когато имате нужда

...
Представете си партньор, който винаги е насреща, когато имате нужда
Коментари Харесай

Испанска художничка е първата жена, която ще има холограмен съпруг

Представете си сътрудник, който постоянно е отсреща, когато имате потребност от него, само че в никакъв случай не ви целува, не ви прегръща и не демонстрира никаква форма на обвързаност, включваща даже най-малкия физически контакт.

Някой, с който споделяте " сантиментална връзка ", който води дълги диспути, които ви подтикват интелектуално по бездънен метод, само че който в никакъв случай няма да ви подаде ръка, с цел да смени крушката или да ви помогне с носенето на пазарските торби.

От друга страна, можете да разчитате на непрекъснатото му наличие и той в никакъв случай няма да наруши съня ви с хъркането си.

Испанската художничка Алисия Фрамис ще има достойнството да бъде първата жена, която ще каже " да " на виртуален сътрудник: AI холограма по неин личен дизайн, пригодена да " задоволява всички нейни прочувствени потребности ".

Сватбата ще бъде сходство на зрелище, като церемонията ще се състои това лято в музея Depot Boijmans Van Beuningen в Ротердам.

С този план Фрамис цели да подтиква взаимоотношението сред хората, изкуствения разсъдък и актуалното изкуство, написа Euronews.

" Изкуственият разсъдък към момента е тясно обвързван с науката и му липсват лирика, изкуство и топлина ", изяснява създателката в изказване на своя уеб страница.

Тя е основала холограмния си сътрудник, наименуван AILex, благодарение на холография - фотографска техника, която създава триизмерни изображения благодарение на лазерна светлина и интерференция на два кохерентни светлинни лъча. Личността на годеника ѝ е основана на профили на познати, другари и фамилията на художничката, като употребява информация за прекарванията, които са белязали живота ѝ.

" Искам да направя филм, който включва рисунки, изявленията с други дами, скици за телата, ръцете, сантименталните фантазии, домашните обстановки и всекидневието на моя сътрудник ", споделя Фрамис.

Като доказателство за връзката и взаимното им общуване тя споделя видеоклипове и фотоси в профила си в Instagram @hybridcouples, в които се появява дружно с колегата си AILex, споделяйки ежедневни задания като готвене и хранене.

" Любовта и сексът с роботи са неизбежна действителност. Те са чудесни спътници и са способни да показват емпатия. Точно както телефоните ни избавиха от самотата и запълниха празнотата в живота ни, холограмите като интерактивно наличие в домовете ни могат да стигнат още по-далеч ", отбелязва родената в Барселона и основана в Амстердам художничка.

Фрамис, дружно с Rabobank Art Collection, изследва и опцията за основаване на първия ипотечен заем за закупуване на холографски сателит, както и на къща, проектирана особено за холограма и човек.

" Интересно е по какъв начин преди можехме да получим ипотека, с цел да си купим нова кола, а в този момент ще можем да я употребяваме, с цел да си купим нов сътрудник ", споделя тя.

Напредъкът в инструментите за генеративен изкуствен интелект, като ChatGPT, усили взаимоотношенията сред хора и машини до неподозирани до момента граници.

От автоматизираните чатове до основаването на виртуални аватари, с които към този момент можете да водите сантиментални диалози - това, което до момента не беше нищо повече от научнофантастичен сюжет, се трансформира в същинска действителност, написа Euronews.

Този план е умислен и като лечебно средство за хора, които са претърпели контузия или корист, както и за тези, които са изправени пред загубата на обичан човек.

Според нея взаимоотношенията сред хората и изкуствения разсъдък могат да бъдат потребна алтернатива за тези, които се нуждаят от компания. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР