Представете си град на бъдещето, в който уличните камери разпознават

...
Представете си град на бъдещето, в който уличните камери разпознават
Коментари Харесай

Концепцията на Huawei за интелигентен град

Представете си град на бъдещето, в който уличните камери разпознават наводненията, преливането на реките и каналите и в случай че сте надалеч от вкъщи, тези камери могат да отчетат и да ви осведомят дали вашата къща не е наводнена. Същото важи за пожари, публични услуги, проблеми с електричеството, приключване на газ...

Това е концепцията за интелигентните градове на китайския софтуерен колос Huawei. Футуристичните решения с потребление на изкуствен интелект в интерес на информираността и сигурността на индивида бяха показани от компанията през днешния ден на събитие в столичния хотел " Хилтън ". 

" Навлизаме в нов свят, в който материалните неща могат да усещат, всички неща са свързани и умни ", уточни на събитието вицепрезидентът на Huawei Enterprise Business Group Едуин Диендер. 

По думите му осведомителните и информационни технологии ще трансформират живота на хората. 

Huawei създава нововъведения, които да дават отговор на потребностите на потребителите. Тя ще създаде взаимни планове със страните от Централна и Източна Европа.

" Като стъпим на основата на техните мощни страни в информационните и информационни технологии (ИКТ) и проучването и развиването (R&D), дружно ще създадем цифровата смяна допустима, с цел да изградим изцяло обвързван образован свят ", сподели Диендер.

В умните радове на бъдещето съгласно Huawei ще се употребяват новаторски способи за превоз, обучение, видео облачни услуги и 5G мобилен интернет.

Компанията показва идея за хоризонтална софтуерна платформа, която е в положение да свързва разнообрази бази от данни сред разнообразни промишлености и институции. " Може да си визиите тази система като града, в който живеете, като вашата улица, или къща. Вие можете да ходите нагоре и надолу, наляво и надясно, напред и обратно, а същото важи и за технологията ", изясни Диендер. 

Какви още ще бъдат умните градове? 

Камерите по улиците им могат да бъдат употребявани и за разпознаването на регистрационните номера на коли, карали с превишена скорост, както и за най-различни други услуги, което трансформира цялата система в един самобитен образован действен център.

Започваме от един избран бранш и използваме по нов и друг метод съществуващата технология, с цел да улесним ежедневните задания на обособените градски служби, показаха от Huawei. Освен това, работим и по интелигентни улични лампи със датчик, който да разрешава да регистрират дали по улиците има придвижване, лампите да светват когато нощем под тях минава човек и надлежно се изключат, когато те са празни. Това усилва доста тяхната успеваемост, уточни още Диендер.

От навлизането си в страните от Централна и Източна Европа преди повече от 15 години, Huawei работи с локални компании в областта на потребителската електроника, връзките, образованието, превоза, енергетиката и финансите, и интензивно си сътрудничи с държавните управления в построяването на интелигентни градове. През последните 5 години тя е обучила над 15 000 фрагменти в областта на ИКТ в 16 страни от Централна и Източна Европа в опит да сътвори опитни експерти за развиването на цифровата стопанска система и цифровата промяна в тези страни.

Георги Георгиев за " Мениджър Нюз "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР